Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά το αντίπαλο δέος στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά το αντίπαλο δέος στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ
Με δυναμική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά το αντίπαλο δέος στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, τόνισε σε συνέντευξή του ο κ. Σκουρλέτης
Αυτό το οποίο έχουμε ανάγκη είναι μια δυναμική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που θα επιβεβαιώνει τον πολιτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως το αντίπαλο δέος απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, αυτή είναι και η βάση που συγκροτεί τη δική μας πρόταση,επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ρ/Σ «Alpha 98,9».
Πρόσθεσε ότι όλη η συζήτηση μετά τις εκλογές αποσκοπεί στη δυνατότητα επαναδιατύπωσης, στις νέες συνθήκες, μιας ρηξικέλευθης πρότασης η οποία θα ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς και θα οδηγήσει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Τέλος, τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ο μεγάλος χαμένος επί διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

· «Η πεμπτουσία της όλης συζήτησης που διεξάγεται από την επομένη των εκλογών, που σχετίζεται και με την εκτίμηση της προηγούμενης κυβερνητικής περιόδου, την αποτίμησή της, την εξαγωγή των σωστών συμπερασμάτων, την αυτοκριτική διάθεση, την ανάδειξη των θετικών σημείων και των επιτυχιών, βρίσκεται ακριβώς στο να μπορέσουμε στις νέες συνθήκες να επαναδιατυπώσουμε μια ρηξικέλευθη, δυναμική πρόταση, η οποία θα ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς και με την ψήφο του κόσμου θα οδηγήσει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση».
· «Αυτό το οποίο έχουμε ανάγκη είναι μια δυναμική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που θα επιβεβαιώνει τον πολιτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως το αντίπαλο δέος απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ. Αυτή είναι η βάση που συγκροτεί τη δική μας πρόταση. Δεν έχει να κάνει πάντοτε με τους τόνους, όσο με το περιεχόμενο».
· «Το συνέδριο, και λόγω της πανδημίας, μετατέθηκε και δεν μας δόθηκε η δυνατότητα, με έναν συστηματικό τρόπο, να επικαιροποιήσουμε, να ολοκληρώσουμε θα έλεγα, μια επικαιροποιημένη προγραμματική πρόταση που να συμπυκνώνει και να αναδεικνύει τη λογική που σας περιέγραψα πριν».
· «Έχει μια σημασία να περιμένουμε το νέο κύμα των δημοσκοπήσεων […]
Μέχρι τώρα, το πιο ισχυρό συμπέρασμα είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε σοβαρά ποιοτικά πολιτικά ευρήματα για προβλήματα που αφορούν την εντύπωση της κοινωνίας για την κυβέρνηση, σε κρίσιμους τομείς, κυρίως για την εργασία και την οικονομία, αλλά και για την παιδεία. […]
Ωστόσο, θα συμφωνήσω, τουλάχιστον η δημοσκοπική πραγματικότητα μας το δείχνει αυτό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή έτοιμος να κεφαλαιοποιήσει υπέρ του αυτά τα πρώτα σημαντικά δείγματα υποχώρησης της ΝΔ».
· «Βεβαίως και έχει σημασία ποιος επικοινωνεί τις προτάσεις, αλλά σημασία έχει και πως, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, διαμορφώνονται και ακουμπούν τις πραγματικές αγωνίες του κόσμου και αντιστοιχούνται στα πραγματικά προβλήματα και ζητήματα.
Άρα, είναι μια συλλογική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, ένα συλλογικό “στοίχημα”.
Δεν συμφωνώ με αυτό που λέτε περί “κουρασμένων” και λιγότερο “κουρασμένων”.
Υπάρχει πάντα αυτή η διάσταση, γι’ αυτό είδατε ότι υπάρχει και ένας επανακαταμερισμός ευθυνών και αρμοδιοτήτων, κάτι λογικό ένα χρόνο μετά τις εκλογές και με δεδομένο ότι δεν μπορούσαμε να πάμε σε συνέδριο».
· «Το να διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια πρόταση για να κυβερνήσει ξανά είναι, βεβαίως, το μείζον.
Ταυτόχρονα, για ένα κόμμα της Αριστεράς, αυτή η πρόταση πηγαίνει παράλληλα με μια πολιτική η οποία αποσκοπεί στο να “διαπαιδαγωγεί” και την κοινωνία σε άλλου είδους σχέσεις και αξίες.
Τα προγράμματα δεν είναι απλά μια συρραφή θέσεων. Παραπέμπουν και σε άλλου είδους ιδανικά, σε άλλου είδους προτάγματα.
Γι’ αυτό υπάρχει και ο μεγάλος ιστορικός διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτό που ονομάζουμε Αριστερά και Δεξιά».
· «Οι δήμοι καταρρέουν, είναι χωρίς χρήματα.
Δεν υπάρχει δημοκρατία αυτή τη στιγμή στα δημοτικά συμβούλια.
Επικρατεί ενός ανδρός Αρχή, που λέγεται δήμαρχος.
Έχουμε πάει πολλά χρόνια πίσω, η Αυτοδιοίκηση είναι ο μεγάλος χαμένος από την κυβερνητική παρουσία της ΝΔ στα πράγματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης