Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Χρέος μας στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψουμε τις ριζικές αλλαγές που φέρνει η πανδημία σε νέο πολιτικό πρόταγμα

Χαρίτσης: Χρέος μας στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψουμε τις ριζικές αλλαγές που φέρνει η πανδημία σε νέο πολιτικό πρόταγμα
Χρέος μας στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψουμε τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνική πραγματικότητα που φέρνει η πανδημίασε ένα νέο πολιτικό πρόταγμα, υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, σε συνέντευξη του
«Οι πολύ αρνητικές εξελίξεις στα εργασιακά και την οικονομία δυστυχώς δεν εκπλήσσουν», υπογράμμισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ “Στο Κόκκινο 105,5”, αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για εκτίναξη της ανεργίας στο 18,3% τον Ιούνιο.
«Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνησηνα βάλει φραγμό στον κατήφορο της ελληνικής οικονομίας, προχωρώντας στην ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων που δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες, με απευθείας ρευστότητα και υλοποιώντας προγράμματα ουσιαστικής στήριξης των θέσεων εργασίας και του μισθού των εργαζόμενων, όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
«Αντίθετα, και με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια κατά μέτωπο επίθεση στην εργασία» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επιδότησε την αναστολή της εργασίας, επέμεινε στο αποτυχημένο πρόγραμμα ΣΥΝεργασία για να επιβληθεί μισή δουλειά με μισό μισθό, ενώ επιχείρησε να νομοθετήσει ακόμη και την υποχρέωση του εργαζόμενου να προσφέρει εργασία χωρίς αμοιβή».
Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «απολύτως ανεπαρκή» και τα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί για τις επιχειρήσεις, τα οποία «απλά μεταφέρουν τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για το μέλλον, όπως είδαμε με την επιστρεπτέα προκαταβολή» και τελικά «οδήγησαν σε ύφεση 15,2 % για το 2ο τρίμηνο του 2020, τη χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί στην ελληνική οικονομία».
«Με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» μιλήσαμε εξαρχής για απευθείας στήριξη με ρευστότητα των επιχειρήσεων» αντιπαρέβαλλε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ «ενώ κάναμε στοχευμένες προτάσεις για κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός που γνωρίζαμε ότι θα πληγούν ιδιαίτερα από την πανδημία».
Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπήκε σε δημοκρατικό διάλογο μαζί μας αλλά μίλησε για «λεφτόδεντρα».
Σήμερα ζητά από εργαζόμενους και επιχειρήσεις να ανακαλύψουν λεφτόδεντρα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, για τις οποίες η κυβέρνηση δεν προσφέρει καμία λύση», ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη «έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία 1 στις 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σύντομα δεν θα μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της».
«Αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική, θα επιδεινωθεί και άλλο η κατάσταση» διεμήνυσε ο Αλ. Χαρίτσης, στηλιτεύοντας και «την επιδείνωση στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται δίλημμα υγείας ή οικονομίας.
Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί προϋπόθεση και για την ανάταξη της οικονομίας».
«Πλέον οφείλουμε να διεκδικήσουμε πράγματα που φάνταζαν δύσκολα μέχρι τώρα», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «διεθνώς έχει ανοίξει έμπρακτα μια συζήτηση για την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής» και φέρνοντας ως παράδειγματο «Ταμείο Ανάκαμψηςπου,παρά τον τελικόσυμβιβασμό,είναι μια αλλαγή από τις ιδεοληπτικέςαγκυλώσεις της Ευρώπης στις πολιτικές λιτότητας».
Και κατέληξε: «Έχουμε το χρέος να αφουγκραστούμε αυτές τις αλλαγές και να τις μετατρέψουμε σε πολιτικό πρόταγμα, αρχής γενομένης στη Θεσσαλονίκη.
Η ανάγκη για αλλαγή υποδείγματος έρχεται στο προσκήνιο επιτακτικά από την ίδια την πραγματικότητα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης