Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας Πολάκη - Απουσίαζε σχεδόν η μισή ΚΟ της ΝΔ

Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας Πολάκη - Απουσίαζε σχεδόν η μισή ΚΟ της ΝΔ
Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας Πολάκη
Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του Γιάννη Κουρτάκη.
Το αποτέλεσμα εξέπληξε πολλούς, ακόμη και τον ίδιο τον πρώην υπουργό, καθώς η «γραμμή» της ΝΔ στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν υπέρ της άρσης της ασυλίας του.
Με δεδομένο ότι το αίτημα είχε στηρίξει κι η Ελληνική Λύση, οι θετικές ψήφοι θα έπρεπε να αγγίζουν τις 168.
Περισσότεροι όμως από τους μισούς βουλευτές της ΝΔ βγήκαν στο αντάρτικο, αν αναλογιστεί κανείς πως στα 80 «ναι» συγκαταλέγονται και τρεις βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Χρήστος Γκόκας.
Κι οι τρεις πήγαν κόντρα στη γραμμή του «παρών».
Μόλις 70 βουλευτές της ΝΔ μετείχαν στην ψηφοφορία, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης ψήφισε για τις άλλες υποθέσεις άρσης ασυλίας κι όχι για τον Παύλο Πολάκη.
Ο ίδιος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην υπουργού, αλλά δεν το πήρε το σύστημα.
Δεν ψήφισε για την υπόθεση Πολάκη και ο Αντώνης Μυλωνάκης της Ελληνικής Λύσης.
Απουσίες υπήρξαν κι από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στα 84 «όχι» περιλαμβάνονται και βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 (76 ΣΥΡΙΖΑ, 4 ΚΚΕ και 4 ΜέΡΑ 25).
Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης έκλεισε την ομιλία του βάζοντας να παίξει στο κινητό του τηλέφωνο ένα τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη.
«Κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια, εσείς πεθαίνετε κι όχι εγώ», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός την ώρα που στην αίθουσα της Ολομέλειας ακουγόταν η φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη, προκαλώντας αντιδράσεις.
Η κίνηση του αυτή σχολιάστηκε αρνητικά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Σπήλιο Λίβανο να κάνει λόγο για «φαιδρό κλείσιμο» και απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει πως όσοι τον καλύψουν θα έχουν ακέραια την ευθύνη.
Για κίνηση που ξεπερνά τα όρια της ευπρέπειας μίλησε ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Γιάννη Ραγκούση στην παρέμβαση Λιβανού.
Χαρακτήρισε απόλυτη θεσμική απρέπεια όσα είπε και σημείωσε πως ο πρώην υπουργός παραπέμπεται στο δικαστήριο με έωλη επιχειρηματολογία.
Σε ό,τι αφορά στο αίτημα άρσης ασυλίας του, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι αν γίνει δεκτή ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
«Δεν ειναι δυνατόν να φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε τη γραφίδα του κάθε Κουρτάκη… φαλκιδεύεται το δικαίωμα της βουλευτικής και κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του βουλευτή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης