Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυσαρεστημένος ο Αναστασιάδης από την απροθυμία της ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία

Δυσαρεστημένος ο Αναστασιάδης από την απροθυμία της ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία
Μέρος της ευρωπαϊκής ηγεσίας φαίνεται ότι διστάζει ακόμη να υλοποιήσει την απειλή των κυρώσεων, συμπεραίνει η κυπριακή ηγεσία
Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένη φαίνεται να είναι η κυπριακή κυβέρνηση για τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ 9/9, στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του ηγετικού διδύμου της ΕΕ- Charles Michel και Angela Merkel - με τους Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Και αυτό γιατί η Λευκωσία ανίχνευσε δισταγμό από την ευρωπαϊκή ηγεσία για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η δυσαρέσκεια της Λευκωσίας αποτυπώθηκε και στην δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, μέσω Twitter, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.
Συγκεκριμένα ο Κύπριος Πρόεδρος κάλεσε την Ευρώπη να περάσει στις πράξεις σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Την θέση αυτή, σημείωσε ο πρόεδρος, τη μετέφερε στους Charles Michel και Angela Merkel, ζητώντας επίδειξη αποφασιστικότητας της Ευρώπης απέναντι στις ενέργειες αυτές.
Σήμερα το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει πως από την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών όπου αποφασίστηκαν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας ελάχιστα πράγματα έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι προσπάθειες του Κύπριου Προέδρου για ευρωπαϊκή στήριξη θα συνεχιστούν και σήμερα στην Κορσική, όπου πραγματοποιείται η έβδομη σύνοδος κορυφής των επτά μεσογειακών κρατών-μελών της ΕΕ.
Ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει εκ νέου τους ηγέτες των επτά χωρών για τις τουρκικές ενέργειες στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου.
Θα ενημερώσει επίσης για τις τουρκικές ενέργειες για εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος προτίθεται να αναλάβει για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης