Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κορωνοϊός «φρενάρει» προσωρινά την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Ο κορωνοϊός «φρενάρει» προσωρινά την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ
Ο κορωνοϊός «φρενάρει» προσωρινά την έκδοση του δημιουργού των Wikileaks
Η βρετανική δικαιοσύνη ανέστειλε έως την ερχόμενη Δευτέρα 14/9 την εξέταση του αμερικανικού αιτήματος για την έκδοση του ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange, λόγω ανησυχιών ότι δικηγόρος από την ομάδα που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ μπορεί να εκτέθηκε στον κορονοϊό.
"Καθώς η κατάσταση είναι αβέβαιη, η ακροαματική διαδικασία αναστέλλεται", δήλωσε η δικαστής, διευκρινίζοντας ότι αυτή θα συνεχιστεί την Δευτέρα το πρωί.
Ο Julian Assange κατηγορείται κυρίως για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει με κάθειρξη 175 ετών, επειδή από το 2010 έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα από 700.000 διαβαθμισμένα έγγραφα για τις αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες, κυρίως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Η πλειονότητα των δικηγόρων των δύο πλευρών παρακολούθησαν σήμερα τη διαδικασία μέσω τηλεδιάσκεψης, εν αναμονή του αποτελέσματος του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε το μέλος της δικηγορικής ομάδας που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ.
Αυτό αναμένεται να γίνει γνωστό αύριο, Παρασκευή.
Ο 49χρονος Αυστραλός, ο οποίος δεν παρίστατο την Πέμπτη στο δικαστήριο, έχει εκφράσει επανειλημμένως ανησυχίες ότι μπορεί να προσβληθεί από νέο κορωνοϊό στην φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μπέλμαρς, κοντά στο Λονδίνο, όπου κρατείται.
"Δεν θα έπρεπε να βρισκόμαστε εδώ σήμερα, αυτό είναι επικίνδυνο για τον πελάτη μας", δήλωσε ο Edward Fitzgerald, ένας από τους δικηγόρους του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης