Πολιτική

Μίνι κυβερνητική κρίση για την Τουλουπάκη – Τι (δεν) έκανε ο Υπ. Δικαιοσύνης που εξόργισε Σαμαρά, Άδωνι και Λοβέρδο

Μίνι κυβερνητική κρίση για την Τουλουπάκη – Τι (δεν) έκανε ο Υπ. Δικαιοσύνης που εξόργισε Σαμαρά, Άδωνι και Λοβέρδο
Η Ελένη Τουλουπάκη, όπως και συνεργάτες της και άλλα πρόσωπα, έχει παραπεμφθεί με την απόφαση της Βουλής στο Ειδικό Δικαστήριο
Κυβερνητική κρίση προέκυψε στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews.gr, καθώς τις προηγούμενες μέρες αποφασίστηκε κεντρικά να «τελειώσουν» με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Η Ελένη Τουλουπάκη, όπως και συνεργάτες της και άλλα πρόσωπα, έχει παραπεμφθεί με την απόφαση της Βουλής στο Ειδικό Δικαστήριο ως
συμμέτοχος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Η υπόθεση ήδη βρίσκεται στην αρμοδιότητα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου όπου θα κριθεί ποιοι και γιατί θα οδηγηθούν, αν οδηγηθούν, σε δίκη.
Το πρόβλημα της μη παραμονής της είχε δημιουργηθεί μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, καθώς είχε προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι ενώ είναι ήδη κατηγορούμενη η εν λόγω εισαγγελέας, εντούτοις παρέμενε στη θέση της.
Η ίδια είχε αποφασίσει να παραμείνει στα καθήκοντά της και να μην δηλώσει αποχή, όπως έκαναν κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση συνεργάτες της.
Το «φίδι» κλήθηκε να το βγάλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, του οποίου ο νόμος έδινε το δικαίωμα να ορίσει τον αναπληρωτή της αλλά εκείνος για κάποιον λόγο καθυστερούσε.
Η καθυστέρησή του δοκίμασε τα νεύρα πολλών και μέσα στο Μαξίμου και έξω από αυτό.
Η συγκεκριμένη εισαγγελέας είχε «κυνηγήσει» άγρια τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον σημερινό Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και βουλευτές όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος κ.α.
Οι 3 προαναφερθέντες βρέθηκαν κυριολεκτικά στα κάγκελα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης καθώς παρέμενε στην θέση της η διώκτης τους, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεθόδευσε μαζί με τον πρώην υπουργό Παπαγγελόπουλο, την δίωξή τους.
Το Μέγαρο Μαξίμου και ειδικά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, βρήκαν την χρυσή τομή με την συνένωση των δύο εισαγγελιών (Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος) και έτσι θα καταργούταν η θέση της οπότε και εκείνη θα ήταν… παρελθόν.
Ωστόσο, μέχρι να βρει τη λύση ο έμπειρος νομικός κ. Γεραπετρίτης στο Μαξίμου τα τηλέφωνα είχαν σπάσει από τους άμεσους ενδιαφερόμενους και θιγόμενους πολιτικούς.
Η κρίση είχε αποφευχθεί, ωστόσο, το ερώτημα παρέμενε γιατί ο κ. Τσιάρας δεν προχώρησε στην «αποπομπή» της από την θέση της. Λογικά, όπως προθυμοποιήθηκε να μας εξηγήσει στέλεχος που έμαθε όλο το στόρι, ο Υπουργός φοβήθηκε καθώς η κ. Τουλουπάκη ως παλιά έχει φίλους και συνεργάτες στο Δικαστικό Σώμα και φοβήθηκε μην έχει καμία απρόσμενη συνδικαλιστική ανταρσία στο υπουργείο του…
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης