Σαρωτικός «ανασχηματισμός» από ΣΥΡΙΖΑ - Η Αχτσιόγλου τομεάρχης Οικονομικών, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Τσακαλώτος

Σαρωτικός «ανασχηματισμός» από ΣΥΡΙΖΑ - Η Αχτσιόγλου τομεάρχης Οικονομικών, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Τσακαλώτος
Ο Νίκος Παππάς αναλαμβάνει τον τομέα Υποδομών
Ανασχηματισμός, αναδιάταξη δυνάμεων και ανανέωση ήταν το μήνυμα που είχε στείλει ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκαν σήμερα 9/9  οι νέοι τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για το σχέδιο για την επόμενη μέρα, για ένα κόμμα που θα υπερασπιστεί την κοινωνία και τη δημοκρατία απέναντι στην τριπλή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και που θα δώσει μια συνολική και πειστική εναλλακτική.
Έτσι, η Έφη Αχτιόγλου παίρνει την σκυτάλη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στον τομέα των Οικονομικών
, με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να είναι η νέα τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραμένει πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης γίνεται δεύτερος.
Ο Αλέξης Χαρίτσης αναλαμβάνει επικεφαλής του νεοσύστατου τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο συμπληρώνουν δύο νέα πρόσωπα: Ο Χάρης Μαμουλάκης (αναπληρωτής) και ο Γιάννης Σαρακιώτης (αναπληρωτής Έρευνας και Τεχνολογίας).
Ο Χρήστος Σπίρτζης αναλαμβάνει τον τομέα Προστασίας του Πολίτη, με τον Γιάννη Ραγκούση να έχει νέα θέση και να γίνεται κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η Χαρά Καφαντάρη από αναπληρώτρια για θέματα Περιβάλλοντος γίνεται αναπληρώτρια Πολιτικής Προστασίας.
Δίπλα της θα έχει τον Διονύση Καλαματιανό (αναπληρωτής) ο οποίος συγκαταλέγεται στα νέα πρόσωπα.
Στον τομέα Εξωτερικών εκτός από τον Γιώργο Κατρούγκαλο θα υπάρχουν ο Γιάννης Μπουρνούς (αναπληρωτής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και η Θεοδώρα Τζάκρη  (αναπληρώτρια Απόδημου Ελληνισμού και Εξωτερικού Εμπορίου).
Στον πολύ σημαντικό τομέα της Υγείας, ειδικά μετά την πανδημία του κορωνοϊού, ο τομεάρχης Ανδρέας Ξανθός θα έχει πλάι του τους αναπληρωτές Γιώργο Βαρεμένο και Δώρα Αυγέρη.
Στον τομέα Πολιτισμού-Αθλητισμού θα είναι πλέον η Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ ο Πάνος Σκουρολιάκος θα έχει καθήκοντα αναπληρωτή Πολιτισμού.
Νέο πρόσωπο είναι ο Θάνος Μωραΐτης ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής Αθλητισμού.
Στον τομέα Εθνικής Άμυνας, δίπλα στον Θοδωρή Δρίτσα Θοδωρής θα είναι πλέον ο Γιώργος Τσίπρας (αναπληρωτής).
Επίσης, αλλαγές υπάρχουν και στον τομέα Δικαιοσύνης όπου υπάρχουν δύο νέες παρουσίες. Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και η Ειρήνη Αγαθοπούλου (αναπληρώτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων).
Στον τομέα Εσωτερικών επικεφαλής τίθεται ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος πλαισιώνεται από τον Μίλτο Χατζηγιαννάκη (αναπληρωτής Τοπικής Αυτοδιοίκησης), τον Παύλο Πολάκη (αναπληρωτής Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης) και την Κυριακή Μάλαμα (αναπληρώτρια Μακεδονίας και Θράκης).
Ο πρώην τομέας Ψηφιακής Πολιτικής αναβαθμίζεται και μετονομάζεται σε Διακυβέρνησης, με τον Μάριο Κάτση να παραμένει τομεάρχης.
Νέο πρόσωπο είναι η Αναστασία Γκαρά που αναλαμβάνει (αναπληρώτρια Ενημέρωσης και Επικοινωνίας). Στον τομέα Υποδομών-Μεταφορών θα είναι ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Χρήστος Γιαννούλης θα είναι αναπληρωτής.
Τέλος, αλλαγές υπάρχουν στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου η Ολυμπία Τελιγιορίδου Ολυμπία θα είναι αναπληρώτρια, και στον τομέα Τουρισμού, με τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη να είναι αναπληρωτής.
 Image'

Image

Image

Image
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS