Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί όχι μόνο μέσα από λόγια αλλά και μέσα από πράξεις

Βαρβιτσιώτης: Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί όχι μόνο μέσα από λόγια αλλά και μέσα από πράξεις
Ο κ. Βαρβιτσιώτης θα ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Στον διπλωματικό αγώνα στον οποίο έχει αποδυθεί η ελληνική πλευρά σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να ενημερώσει εταίρους και συμμάχους για την τουρκική προκλητικότητα, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο ίδιος θα ενημερώσει αύριο (10/9/2020) την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ερωτηθείς για τη Γερμανία και το ρόλο της, δεδομένων των οικονομικών συμφερόντων της με την Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε -μιλώντας στον Real FM- ότι δεν είναι μόνο η Γερμανία που έχει οικονομικά συμφέροντα, αλλά κι άλλοι εταίροι μας.
«Η Τουρκία αποτελεί έναν από τους βασικούς οικονομικούς εταίρους της ΕΕ.
Όμως αυτό που περιμένουμε από την Ευρώπη είναι να μην εκφραστεί μόνο με βάση το πορτοφόλι της, αλλά με βάση τις αρχές της», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η Γερμανίδα καγκελάριος μιλάει για το πλαίσιο της αλληλεγγύης.
«Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η αλληλεγγύη θα πρέπει να εκφραστεί όχι μόνο μέσα από λόγια, αλλά και μέσα από πράξεις.
Και αυτές οι πράξεις, δεν είναι τίποτα άλλο από το να σταλεί στην Άγκυρα το εξής μήνυμα: ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως ένας αστάθμητος παράγοντας στην περιοχή προκαλώντας εντάσεις και συγκρούσεις και δημιουργώντας την αίσθηση ότι με τα όπλα θα μπορεί να αλλάξει το status quo.
Κάτι τέτοιο ξεπερνά την ευρωπαϊκή πρακτική και λογική και πρέπει να είναι καταδικαστέο σε όλα τα επίπεδα από την Ένωση», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης