Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για φωτιά στη Μόρια: Έχει αποτύχει στα πάντα ο Μηταράκης, πρέπει να φύγει

tags :
Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για φωτιά στη Μόρια: Έχει αποτύχει στα πάντα ο Μηταράκης, πρέπει να φύγει
Εμείς λέμε να υπάρξει κατανομή σε όλη την χώρα και μετεγκαταστάσεις στην Ευρώπη είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Να υποβάλλει την παραίτηση του από τη θέση του υπουργού Μετανάστευσης καλεί τον Ν. Μηταράκη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως έχει αποτύχει στα πάντα.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ.Ηλιόπουλος χαρακτήρισε την πυρκαγιά στη Μόρια αποτέλεσμα «εγκληματικής ευθύνης των Μητσοτάκη-Μηταράκη» τονίζοντας πως «με μαθηματική ακρίβεια πηγαίναμε εκεί».
«Η ΝΔ παρέλαβε τη δομή με 5.000 άτομα και τον Φλεβάρη έφθασαν τα 21.000, μέχρι να αρχίσουν οι διαδικασίες αποσυμφόρησης.
Δημιούργησε μια δομή χωρίς καμία δυνατότητα πρόνοιας αλλά και ελέγχου για 13.000 ανθρώπους»  είπε ο κ.Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι «αργά ή γρήγορα θα είχαμε μεγάλο επεισόδιο μέσα στη δομή».
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η κρίση ευκαιρία για να προωθήσει ο Μηταράκης τα κλειστά κέντρα.
Αυτό που συμβαίνει δεν είναι επιβεβαίωση ότι χρειάζονται κλειστές δομές.
Είναι η επιβεβαίωση ότι σε έναν χώρο χωρητικότητας 3.000 ανθρώπων, δεν μπορεί να βρίσκονται  13.000» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε πίσω από τις μετεγκαταστάσεις στην ηπειρωτική χώρα «γιατί δεν ήθελε να τσακωθεί με όλα τα ακροδεξιά πελατειακά δίκτυα που την στήριξαν και την στηρίζουν στην ηπειρωτική χώρα».
Όπως είπε, αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «να υπάρξει κατανομή σε όλη τη χώρα και πρέπει να υπάρξουν μετεγκαταστάσεις στην Ευρώπη».
«Η Ελλάδα, έχοντας απέναντί της αυτή την Τουρκία, αναφορικά με τη διαδικασία του ασύλου πρέπει να τηρεί τις διεθνείς συνθήκες.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα και δείχνουν ξεκάθαρα την κυβερνητική χρεοκοπία», υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι «όπως και στη συμφωνία των Πρεσπών χρησιμοποίησε το προσφυγικό για να πουλήσει ψεύτικες υποσχέσεις και να χαϊδέψει ακροδεξιά ακροατήρια» (…)
Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει εθνική συναίνεση στα ελληνοτουρκικά, ο κ.Ηλιόπουλος είπε ότι «από τον ξένο Τύπο μαθαίνουμε τις συνομιλίες που γίνονται».
«Πώς μπορεί να υπάρξει συναίνεση, συζήτηση όταν συζητάμε επί ψεμάτων;
Έχουμε παραβίαση;
Ο Βορίδης μας είπε όχι, δεν παραβιάζονται κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Τότε τι συζητάμε;
Γιατί ζητάει κυρώσεις από την Ευρώπη στην Τουρκία η κυβέρνηση;
Από τη μεριά της κυβέρνησης, δεν είναι κατανοητό αν πηγαίνουμε σε μια κατεύθυνση αποτροπής ή αν πηγαίνουμε σε μια κατεύθυνση διερευνητικών με τον ορίζοντα της Χάγης.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να γίνει διάλογος» τόνισε ο κ.Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται  μεγαλύτερη επιθετικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης