Τελευταία Νέα
Διεθνή

Muller (EKT): Σημαντική, η έγκαιρη έξοδος από το Πρόγραμμα Πανδημίας

Muller (EKT): Σημαντική, η έγκαιρη έξοδος από το Πρόγραμμα Πανδημίας
Αύριο, η συνεδρίαση της ΕΚΤ
Την άποψη πως η έγκαιρη έξοδος από το Πρόγραμμα Πανδημίας είναι εξίσου σημαντική όσο η απόφαση για την εφαρμογή του, εξέφρασε ο Madis Muller, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
«Η έγκαιρη έξοδος από τα προσωρινά μέτρα έκτακτης ανάγκης καθώς η οικονομία βελτιώνεται είναι εξίσου σημαντική με την αποφασιστική πολιτική κατά τη διάρκεια της κρίσης» δήλωσε ο Muller, ο οποίος συνέχισε λέγοντας «αυτό θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να διατηρηθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες από τη διατήρηση της χαλαρής πολιτικής περισσότερο από ό,τι είναι απαραίτητο».
Σύμφωνα με τον Muller, «τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια διατηρούνται περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αρχικά, οπότε πρέπει να μελετήσουμε την επίδραση που μπορεί να έχει αυτό στον χρηματοοικονομικό τομέα και τις αλλαγές στην πραγματική οικονομία».
Αν και δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της ΕΚΤ, κατά την αυριανή συνεδρίαση, καθώς έχει λάβει δραστικά μέτρα γαι τη στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης από την κρίση του κορωνοϊού, αυξάνονται οι πιέσεις σε αυτή να δράσει ξανά σύντομα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης