Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Βαρύς ο λογαριασμός, από την μείωση των εσόδων του παγκόσμιου τουριστικού τομέα

tags :
Βαρύς ο λογαριασμός, από την μείωση των εσόδων του παγκόσμιου τουριστικού τομέα
Δραματικές και οι επιπτώσεις στην απασχόληση
Για κάθε 1 εκατομμύριο δολάρια σε απώλεια διεθνών τουριστικών εσόδων, το εθνικό εισόδημα μιας χώρας θα μπορούσε να μειωθεί κατά 3 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτό εκτιμά η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD). Επισημαίνοντας πως οι επιπτώσεις στην απασχόληση θα μπορούσαν να είναι δραματικές.

UNCTAD: 2 τρις δολάρια οι απώλειες 6μήνου

Ο παγκόσμιος τουριστικός τομέας εκτιμάται ότι θα χάσει τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ή το 1,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) του κόσμου. Λόγω των 6μηνων μέτρων κατά της πανδημίας, σύμφωνα με πρόσφατα έκθεση της UNCTAD.
Ο Οργανισμός Εμπορίου και Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι η απώλεια θα μπορούσε να φτάσει τα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ή το 2,8% του παγκόσμιου ΑΕγχΠ εάν η αναστολή του διεθνούς τουρισμού διαρκέσει 10 μήνες.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), προέβλεψε μείωση κατά 60-80% στις διεθνείς αφίξεις για το 2020.

Τα σενάρια σε 12μηνη διακοπή του διεθνούς τουρισμού

Στη χειρότερη περίπτωση, η UNCTAD εκτιμά τις απώλειες, με 12μηνη διακοπή του διεθνούς τουρισμού, σε 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια ή 4,2% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τον UNWTO, ο παγκόσμιος τουρισμός είναι η ραχοκοκαλιά των οικονομιών πολλών χωρών. Και σωτηρία για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Σε ορισμένα αναπτυσσόμενα κράτη μικρών νησιών, για παράδειγμα, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 80% των εξαγωγών.
Τα μέτρα κλειδώματος σε ορισμένες χώρες, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών και τα χαμηλά επίπεδα εμπιστοσύνης θα μπορούσαν να επιβραδύνουν σημαντικά την ανάκαμψη του κλάδου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης