Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Ήλθε η ώρα της κατάρρευσης για τη Wall Street, βουλιάζει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq - Εκτεθειμένοι οι μικροεπενδυτές

Nomura: Ήλθε η ώρα της κατάρρευσης για τη Wall Street, βουλιάζει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq - Εκτεθειμένοι οι μικροεπενδυτές
Eπιβεβαιώνεται η εκτίμηση της Νomura για μεγάλη πτώση στη Wall Street τον Σεπτέμβριο
Ήλθε η ώρα της κατάρρευσης για τη Wall Street, επισημαίνει με ανάλυσή του η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura.
Ξαφνικά ο δείκτης Nasdaq και οι τεχνολογικές εταιρείες καταρρέουν.
Χωρίς κέρδη, χωρίς νέα, χωρίς πρωτοσέλιδα.
Το ιαπωνικό hedge fund, η SoftBank, που, μέσω μόχλευσης, αγόραζε ό,τι κινούνταν στην αγορά, δεν αγοράζει πλέον, με αποτέλεσμα να προκαλέσει απότομη διόρθωση και να αφήσει τους μικροεπενδυτές της Robinhood εκτεθειμένους.

Όπως αναφέρει η Nomura, η συναλλακτική δραστηριότητα στις 8 Σεπτεμβρίου αντικατοπτρίζει μια επέκταση της μεταβλητότητας που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτή η τάση φαίνεται καλύτερα από τον συνωστισμό long θέσεων στα παράγωγα του σύνθετου τεχνολογικού δείκτη Nasdaq το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου (290 μονάδες βάσης έναντι 30 μονάδων βάσης στον ευαίσθητο στις short τοποθετήσεις δείκτη Russell).
Την ίδια στιγμή, η καμπύλη απόδοσης του αμερικανικού ομολόγου επιπεδώνεται για άλλη μία φορά.
Η διαφορά των μετοχών του δείκτη Nasdaq από τα παράγωγά του (Delta) κινείται ακόμη σε θετικό έδαφος, ωστόσο διαπιστώνονται ψήγματα αρνητικής ψυχολογίας από μερίδα επενδυτών, που κλείνουν τις long θέσεις τους.

Εντύπωση προκαλεί η μη συμπερίληψη της Tesla στον δείκτη-βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500, με τη μετοχή να χάνει πάνω από 15% της αξίας της.
Αυτό έχει τη σημασία του, προειδοποιεί η Nomura, διότι η Tesla είναι στην κορυφή των προτιμήσεων ειδικά για τους μικροεπενδυτές που συναλλάσσονται μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών.
Εν κατακλείδι, υπάρχει πρόβλημα τώρα που η SoftBank είναι εκτός…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης