Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης - Cavusoglu συζητούν για την Αν. Μεσόγειο στη Επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ

Βαρβιτσιώτης - Cavusoglu συζητούν για την Αν. Μεσόγειο στη Επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ
Τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου θα συζητήσουν την Πέμπτη 10/9 με τον Μ. Βαρβιτσιώτη και τον M. Cavusoglu τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο
Τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσουν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Mevlut Cavusoglu τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο.
Τις τελευταίες εβδομάδες, κλιμακώνεται η ένταση σχετικά με τις αυξανόμενες και αμφισβητούμενες τουρκικές ερευνητικές δραστηριότητες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δραστηριότητες οι οποίες, σύμφωνα με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ελλάδα και Κύπρο, παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα τους και τα χωρικά τους ύδατα.
Οι δύο πλευρές έχουν επίσης αναπτύξει πολεμικά πλοία στην περιοχή ως ένδειξη ισχύος, δημιουργώντας φόβους ότι η αντιπαράθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απευθείας στρατιωτική σύγκρουση.
Ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα συζητήσει με τους ευρωβουλευτές τα ζητήματα αυτά και τις τελευταίες εξελίξεις, σε συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 (ώρα Ελλάδας).
Αργότερα την ίδια μέρα, οι ευρωβουλευτές σε ξεχωριστή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 18:45 (ώρα Ελλάδας) θα συνομιλήσουν με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu (με τηλεδιάσκεψη).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης