Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Η Γερμανία θα πρέπει να δανειστεί - Δεν υπάρχει περιθώριο για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς

Scholz: Η Γερμανία θα πρέπει να δανειστεί - Δεν υπάρχει περιθώριο για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς
Νέο δανεισμό από τις αγορές προανήγγειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz
Νέο δανεισμό από τις αγορές σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση για το επόμενο έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης, Olaf Scholz.
Η πανδημία θα ασκήσει πίεση στα οικονομικά της χώρας, δήλωσε στο Bloomberg ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας πως η προσφυγή σε νέο δανεισμό είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής στην πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, επεσήμανε ότι η Γερμανία έχει περιθώριο να αυξήσει το χρέος σύμφωνα με το σύνταγμά της.
Η θέση φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με έναν από τους αναπληρωτές του, ο οποίος πρότεινε τη Δευτέρα ότι ένας ισορροπημένος προϋπολογισμός «δεν είναι υποχρεωτικός» εν μέσω των προσπαθειών της Γερμανίας να ενισχύσει την οικονομία της και να επενδύσει σε ψηφιακές και περιβαλλοντικές τεχνολογίες.
Λόγω των δαπανών για τη στήριξη της οικονομίας, η Γερμανία δεν θα είναι εντός των ορίων δανεισμού «φέτος ή τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Scholz, ο οποίος προετοιμάζει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2021.
«Αλλά θέλουμε να επιστρέψουμε σε αυτήν την κατάσταση το συντομότερο δυνατό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης