Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Δεν αποκλείει πρόωρες προεδρικές εκλογές ο Lukashenko

Λευκορωσία: Δεν αποκλείει πρόωρες προεδρικές εκλογές ο Lukashenko
Οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν έπειτα από μια αναθεώρηση του Συντάγματος
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών ο Λευκορώσος ηγέτης Alexander Lukashenko, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα παραιτηθεί, παρά το κύμα διαμαρτυριών εναντίον της παραμονής του στην εξουσία.
Ο Lukashenko παραχώρησε συνέντευξη σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Moscow Talks.
Σύμφωνα με το RIA, σημείωσε εξάλλου ότι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν έπειτα από μια αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ο Lukashenko δήλωσε εξάλλου ότι, αν εγκαταλείψει την εξουσία, θα δεχθούν επίθεση οι υποστηρικτές του.
Σημείωσε επίσης ότι μπορεί να παρέμεινε στην εξουσία για λίγο παραπάνω, αλλά είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να προστατεύσει τη χώρα προς το παρόν, μετέδωσαν παράλληλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ορισμένα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
"Ναι, μπορεί να έμεινα λίγο παραπάνω", δήλωσε, σύμφωνα με το TASS.
Ο Lukashenko ηγείται της Λευκορωσίας από το 1994.
Η αμφισβητούμενη επανεκλογή του με συντριπτική πλειοψηφία στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Αυγούστου στη χώρα, προκάλεσε ένα κύμα μαζικών διαμαρτυριών στη χώρα, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν προϊόν εκτεταμένης νοθείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης