Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Η τουρκική επιθετικότητα προσεγγίζει σημεία παραλογισμού - Το μήνυμα της Σακελλαροπούλου

Δένδιας: Η τουρκική επιθετικότητα προσεγγίζει  σημεία παραλογισμού - Το μήνυμα της Σακελλαροπούλου
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και οι συμφωνίες της Ελλάδας για την χάραξη ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο απασχόληση τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Οι υπογραφές των δύο συμφωνιών, με την Ιταλία και με την Αίγυπτο, αναδεικνύουν το ρόλο μας σαν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.
Έρχονται να προστεθούν και στην αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είναι τρεις συμφωνίες σε έναν χρόνο, δεν ξέρω άλλη χώρα στον κόσμο που να το έχει κάνει αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλω ο Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ότι: «Από την άλλη, όμως, προς Ανατολάς έχουμε την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, η οποία οφείλω να πω προσεγγίζει και σημεία παραλογισμού.
Είναι κρίμα διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία εκπέμπει παντού λογική, σοβαρότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, σεβασμό στην ανάγκη για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.
Είναι κρίμα να έχουμε έναν γείτονα, ο οποίος δεν προσλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο την πραγματικότητα».
Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για ένα «κύμα κλιμακούμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας» και διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με προκλήσεις.
«Παραγνωρίζοντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου δυναμιτίζει την κατάσταση στην ανατολική Μεσογειο με εμπρηστικέ δηλώσεις και προκλητικές κινήσεις.
Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική κυραρχία» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με προκλήσεις.
Η πλευρά που έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση πρέπει να προχωρήσει και στην αποκλιμάκωση.
Η κυβέρνηση με τη στάση της έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης των ελληνικών θέσεων και αποδοκιμασίας των τουρκικών θέσεων.
Η Ελλάδα σε συνεργαίασ με τους συμμάχους της θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης