Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron σε Trump: Μάζεψε τον Erdogan αλλιώς όλοι θα ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία

Macron σε Trump: Μάζεψε τον Erdogan αλλιώς όλοι θα ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία
H Τουρκία δεν προσφέρει τίποτα στον Δυτικό Κόσμο, φέρεται να δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος προς τον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με πληροφορίες
Σε κατακόρυφη κρίση οδηγούνται οι σχέσεις Γαλλίας- Τουρκίας μετά τις παραληρηματικές δηλώσεις του Mesut Hakki Casin, συμβούλου του Tayyip Erdogan, ότι η Τουρκία θα… βυθίσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» αν το πλοίο έρθει στην περιοχή, όπως έγραψε νωρίτερα το bankingnews.gr.
Σημειώνεται ότι, το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στη Μασσαλία και αναμένεται να πλεύσει σε περιοχή που περικλείεται από Λιβύη - Συρία - Κάρπαθο.
Σύμφωνα με, ανεπιβεβαίωτες, ακόμη πληροφορίες, οι εμπρηστικές δηλώσεις Casin προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron, ο οποίος τηλεφώνησε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στον Πρόεδρο Trump, ζητώντας του «να μαζέψει τον Erdogan», διαφορετικά, όπως πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, όλοι θα «ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία».
Σημείωσε δε πως «η Τουρκία δεν προσφέρει τίποτα στον Δυτικό Κόσμο» και πως «ο Casin πρέπει να είναι τρελός αν νομίζει ότι μπορεί να βυθίσει το “Charles de Gaulle”».
Σε νεότερο τηλεφώνημα του προέδρου Trump στον Macron, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να ρίξει τους τόνους, προτείνοντας να μην πλεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο «για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα», ενώ το ίδιο αίτημα μετέφερε και ο Τ. Erdogan στο Βερολίνο και την καγκελάριο Merkel.
Το Παρίσι ωστόσο δεν αναθεωρεί την απόφαση του και γι’ αυτό έχει ήδη δώσει εντολή εφαρμογής Ζώνης Αναγνώρισης Αεροσκαφών (AIR IDENTIFICATION ZONE) 60νμ για εχθρικά αεροσκάφη και 20νμ για εχθρικά πλοία από το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle».
 
Όπως είχε γράψει νωρίτερα το bankingnews.gr

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan για θέματα εξωτερικής πολιτικής,
που είχε αποκαλέσει πρόσφατα «νάνους» τους Έλληνες και την Ελλάδα «χώρα που πεθαίνει από την πείνα», Mesut Hakki Casin, σε μια ακραία προκλητική συνέντευξη - παρέμβαση σ’ εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, επιτέθηκε φραστικά όχι μόνο κατά της χώρας μας, αλλά και κατά της Γαλλίας, απειλώντας πως η Τουρκία θα της «σκίσει το συκώτι», βυθίζοντας το αεροπλανοφόρο που καταφτάνει στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Η Ελλάδα χωρίς να έχει βρει φυσικό αέριο και ενώ η ίδια δεν διαθέτει αεροπλανοφόρο, στέλνει εδώ το γαλλικό αεροπλανοφόρο ενάντια στην Τουρκία.
Επιτίθεται εναντίον μας με το άλογο ενός άλλου.
Αυτό το άλογο θα πυροβοληθεί και θα πεθάνει.
Αυτό είναι το πρώτο.
Δεύτερον, η Τουρκία όπως είπε λίγο πριν ο φίλος μας, δεν είναι ένα κράτος χωρίς φωνή.
Ο αγαπητός μας πρόεδρος δήλωσε πως ούτε τρώμε το δικαίωμα κάποιου άλλου ούτε αφήνουμε να φάνε το δικό μας δικαίωμα.
Αν υπάρχει κάποιος έξω που θα παραβιάσει τα δικαιώματά μας το τουρκικό έθνος θα τους σκίσει το συκώτι.
Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ο στρατός, ο όγδοος στρατός του κόσμου.
Ο τρίτος στο ΝΑΤΟ.
Ποιος τολμάει να μας κάνει μαγκιές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο;», δήλωσε προκλητικά ο Casin, υπενθυμίζοντας στην Ελλάδα τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και πως η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, «σύντομα θα καταρρίψουν πέντε η έξι ελληνικά αεροσκάφη».
Συνέχισε συγκεκριμένα: «Μήπως πραγματικά η Ελλάδα θέλει να γευτεί τη γροθιά μας;
Οι Έλληνες ακόμη δεν το κατάλαβαν αυτό. Δείτε η 9η Σεπτεμβρίου (επέτειος στην οποία οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Σμύρνη από τις ελληνικές το 1922) φτάνει. Εσείς στην διαφυγή σας σκοτώνατε ο ένας τον άλλον, τρέχοντας προς τη θάλασσα τότε.
Ε μα φτάνει πια.
Φτάνει!
Οι πιλότοι μας σύντομα θα καταρρίψουν πέντε ή έξι από τα ελληνικά αεροσκάφη και θα μπούμε σε ένα πόλεμο.
Δεν μπορεί με κανένα τρόπο αυτό το έθνος να υφίσταται τόση πίεση.
Η Τουρκία δεν είναι ένα έθνος το οποίο πρέπει να το δοκιμάζεις.
Οι ξιφολόγχες των Τούρκων στρατιωτών είναι στη θέση τους και έτοιμες.
Στο παρελθόν ακόμα και χωρίς σφαίρες τελειώσαμε τον εχθρό με τις ξιφολόγχες μας.
Άντε λοιπόν, περιμένουμε εδώ».
Ο σύμβουλος του Ερντογάν «τερμάτισε» λέγοντας πως είναι έτοιμος να πυροβολήσει στο κεφάλι Έλληνα πιλότο που θα πέσει στα χέρια του.
«Δείτε εγώ είμαι καθηγητής στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Και αν υπάρχει κάποιος Έλληνας πιλότος ο οποίος μπορεί να μας χτυπήσει εγώ αυτόν τον πιλότο θα τον πυροβολήσω στο μέσο του κεφαλιού του», κατέληξε ο άνθρωπος που συμβουλεύει τον Τούρκο πρόεδρο για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Το βίντεο με τις προκλητικές δηλώσεις του Casin, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αυτοεξόριστος στη Σουηδία Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, διαχειριστής του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor.
«Ο Mesut Hakki Casin που συμβουλεύει τον Τούρκο πρόεδρο για ασφάλεια και εξωτερική πολιτική δηλώνει πως ο τουρκικός στρατός θα χτυπήσει τις γαλλικές δυνάμεις και θα διεξαγάγει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.
Θέλει ακόμη να σκοτώσει και έναν Έλληνα πιλότο.
Λέει αυτές τις μ@@@@ς σ’ ένα εθνικό δίκτυο» σχολίασε καυστικά ο Bozkurt.
 
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης