Διεθνή

Η Σουηδία επενδύει στο κράτος πρόνοιας εν μέσω πανδημίας – Στο επίκεντρο οι ηλικιωμένοι

Η Σουηδία επενδύει στο κράτος πρόνοιας εν μέσω πανδημίας – Στο επίκεντρο οι ηλικιωμένοι
Επένδυση-μαμούθ στο κράτος πρόνοιας από τη Σουηδία
Η Σουηδία αναμένεται να ενισχύσει το κράτος πρόνοιας με επιπλέον 19,7 δισεκ. κορώνες (1,91 δισεκ. ευρώ), μετά και τη σχετική έγλριση από την κυβέρνηση της χώρας.
Οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της περιφερειακής υγειονομικής περίθαλψης και την προστασία των ηλικιωμένων.
«Είναι μια τεράστια επένδυση στην ευημερία.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει η χώρα στην περίθαλψη ηλικιωμένων», σχολίασε ο πρωθυπουργός Stefan Löfven, σε συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη.
Η συμφωνία για τον προϋπολογισμό, η οποία θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο στις 21 Σεπτεμβρίου 2020, περιλαμβάνει στοχευμένες δαπάνες για τη φροντίδα ηλικιωμένων ύψους 8,7 δισ. κορώνων, σχεδόν οι μισές στο πακέτο.
Την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την επέκταση ενός πακέτου υποστήριξης για επιχειρήσεις που έχουν χάσει τουλάχιστον το 30% των εσόδων τους κατά το Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Ο πρωθυπουργός της χώρας πως η «ισχυρή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας έχουν δώσει τη δύναμη να διασώσουμε πολλές εταιρείες και τώρα κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης