Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι τεχνολογικές μετοχές παραμένουν η καλύτερη επένδυση

Goldman Sachs: Οι τεχνολογικές μετοχές παραμένουν η καλύτερη επένδυση
Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου θα συνεχίσουν να οδηγούν το ράλι στη Wall Street, σύμφωνα με την Goldman Sachs
Οι τεχνολογικές μετοχές παραμένουν η καλύτερη επένδυση και μπορούν να συνεχίσουν να έχουν μεγάλες αποδόσεις στην τρέχουσα bull market, υποστηρίζει με ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της τράπεζας, Peter Oppenheimer, παρότι υπάρχει κίνδυνος διόρθωσης σε βραχυπρόθεσμη βάση, συμβουλεύει τους πελάτες του να διατηρήσουν την πίστη τους στις μετοχές τεχνολογίας.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια διόρθωσης στον δείκτη Nasdaq 100, πολλοί «παίκτες» της αγοράς έκαψαν τοποθετήσεις που είχαν λάβει…
H Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση overweight για τις τεχνολογικές μετοχές, χάρη στην ισχυρή παραγωγή μετρητών που παρουσιάζουν οι τεχνολογικές εταιρείες, τα κέρδη τους και τους σταθερούς ισολογισμούς τους.
Υποστηρίζοντας μερικούς από τους μεγαλύτερους νικητές του χρηματιστηρίου των τελευταίων έξι μηνών, ο Oppenheimer «στοιχηματίζει» στην επιτάχυνση της «ψηφιακής επανάστασης», που τροφοδοτείται από τα περιοριστικά μέτρα και την αυξημένη χρήση του Διαδικτύου και της τεχνολογίας, καθώς η εργασία από το σπίτι μετεξελίσσεται σε κανονικότητα.
Ακόμα και όταν οι άνθρωποι στις ανεπτυγμένες οικονομίες αρχίζουν να επιστρέφουν στο γραφείο και οι περιορισμοί είναι χαλαροί, η Goldman αναμένει περαιτέρω οφέλη για τις τεχνολογικές μετοχές από την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης.
«Πιστεύουμε ότι αυτός ο μετασχηματισμός της οικονομίας και των χρηματιστηριακών αγορών πρέπει να προχωρήσει ακόμη», δήλωσε ο Oppenheimer σε σημείωμα τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας:
«Αυτές οι εταιρείες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αυξάνουν τις αποτιμήσεις και τις αποδόσεις τους σε αυτήν την αγορά ταύρων».
Tech investors are wondering what's next for best-performing stocks
Ο Oppenheimer απάντησε και στα ερωτήματα για το αν τα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα έχουν γίνει πολύ ακριβά.
Ειδικότερα, σημείωσε ότι ο λόγος τιμής προς κέρδη για τις μετοχές FAAMG (Facebook Inc., Amazon, Apple, Microsoft Corp. και Alphabet's Google) στο 31,6 είναι χαμηλότερος από το 55,1 για τις κορυφαίες μετοχές, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης dot.com στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Κατά τ’ άλλα, οι οικονομολόγοι της Goldman είναι αισιόδοξοι για την ανάκαμψη της οικονομίας, περιλαμβάνοντας στις προβλέψεις τους την έγκριση τουλάχιστον ενός εμβολίου στα τέλη του 2020, ακολουθούμενη από ευρεία διανομή και θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.
Αν δεν αυξηθούν σημαντικά τα επιτόκια, ο τομέας της τεχνολογίας είναι «πιθανό να παραμείνει κυρίαρχος για κάποιο χρονικό διάστημα», κατέληξε ο Oppenheimer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης