Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Reuters: Η Ελλάδα θέλει να θωρακιστεί αμυντικά καθώς αυξάνονται οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Reuters: Η Ελλάδα θέλει να θωρακιστεί αμυντικά καθώς αυξάνονται οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Την Πέμπτη (10/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Emmanuel Macron στην Κορσική
Στα σχέδια της Ελλάδας για αμυντική θωράκιση αναφέρεται το Reuters με αφορμή τις συνομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron.
Στο δημοσίευμα επικαλούνται οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να αποκτήσει όπλα, να ενισχύσει το στρατό της και να αναβαθμίσει την αμυντική της βιομηχανία.
«Η Ελλάδα, που βγήκε από το τρίτο μνημόνιο το 2018 και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού, θέλει να δαπανήσει μέρος των πολλών δισεκατομμυρίων αποθεματικών της για τον αμυντικό της τομέα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Είμαστε σε συνομιλίες με συμμάχους για να ενισχύσουμε τις αμυντικές δυνάμεις μας» δήλωσε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σχεδιασμό του στην ομιλία στη Θεσσαλονίκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, στην Κορσική την Πέμπτη (10/9/2020) ενόψει της Συνόδου Κορυφής.
Το Reuters επισημαίνει ότι η ελληνοτουρκική ένταση αναζωπυρώθηκε μετά την συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης