Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Να μη διαβεί το κατώφλι της λογικής η Τουρκία – Θα είμαστε εκεί, απέναντι τους

Κουμουτσάκος: Να μη διαβεί το κατώφλι της λογικής η Τουρκία – Θα είμαστε εκεί, απέναντι τους
Αντιμετωπίζουμε μια παρατεταμένη κρίση υψηλής έντασης για πρώτη φορά από τη δεκαετία του ’70 είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Να μη διαβεί το κατώφλι της λογικής καλεί την Τουρκία ο αναπληρωτής υπ.Μετανάστευσης, Γ. Κουμουτσάκος, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα είμαστε εκεί και απέναντι τους».
«Αν θα ήθελα να πέρναγα ένα μήνυμα στην Άγκυρα είναι το εξής:
Μην διαβούν το κατώφλι της λογικής,
Θα είμαστε εκεί και απέναντι τους» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στον Έβρο μία αυξημένη μεταναστευτική πίεση.
«Οφείλουμε να δουλέψουμε σε ένα σενάριο μεγαλύτερης πίεσης.
Οι σοβαρές κυβερνήσεις σε αυτό το σενάριο πρέπει να δουλεύουν.
Η περίοδος δεν είναι ανυποψίαστη περίοδος.
Επίκειται συμβούλιο κορυφής στην ΕΕ, όπου υπάρχει υψηλή πιθανότητα η ΕΕ να συγκεκριμενοποιήσει το σύστημα κυρώσεων προς την Τουρκία.
Η Τουρκία ενόψει της κρίσιμης συνόδου κι επειδή το μεταναστευτικό στα μάτια της μπορεί να εργαλειοποιηθεί, είναι μια επιλογή που έχει στη φαρέτρα της.
Ματαιοπονεί η Άγκυρα αν πιστεύει ότι αυτό μπορεί να συμβεί.
Θα αντιμετωπίσει (στον Εβρο) την αποφασιστικότητα που αντιμετώπισε τον περασμένο Μάρτιο» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας ότι «αντιμετωπίζουμε μια παρατεταμένη κρίση υψηλής έντασης, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του ‘70».
Ερωτηθείς αν οι Ευρωπαίοι πιέζουν εξίσου Ελλάδα και Τουρκία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ο κ.Κουμουτσάκος είπε ότι «η ελληνική πλευρά είχε πετύχει ένα πολύ παραγοντικό μίγμα αποφασιστικότητας και νηφαλιότητας».
«Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι εξαλλοσύνης και δαιμονοποίησης της ρητορείας που ακολουθεί ο Erdogan έναντι της χώρας μας.
Δεν υπάρχει θέμα γκρίζων ζωνών ούτε άμυνας των νησιών μας» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπ.Δικαιοσύνης.
«Η κατανόηση είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης συμφερόντων, πάντα» είπε ο κ.Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ θα ζυγίσει τα συμφέροντά της και θα καταλάβει ότι το συμφέρον της είναι να φανεί αξιόπιστα αρωγός σε ένα κράτος μέλος της.
«Είναι προς το συμφέρον της η Ανατολική Μεσόγειος να είναι μια ειρηνική περιοχή» είπε ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Ελλάδα εάν η Τουρκία πλησιάσει στα 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο με μια νέα NAVTEX, τόνισε ότι «δεν κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω από τα συμφέροντα της χώρας μας».
«Να το ακούει με μεγάλη προσοχή αυτό η Άγκυρα» είπε ο κ.Κουμουτσάκος, υποστηρίζοντας πως «αν συνεχίσει έτσι η Τουρκία θα πρέπει οι δηλώσεις συμπαράστασης να γίνουν πράξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης