Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Πτώση στις τιμές λόγω...Σαουδικής Αραβίας - Στα 41,9 δολ. το Brent με απώλειες 1,7%

Πετρέλαιο: Πτώση στις τιμές λόγω...Σαουδικής Αραβίας - Στα 41,9 δολ. το Brent με απώλειες 1,7%
Η Σαουδική Αραβία προχώρησε στη μεγαλύτερη μείωση της επίσημης τιμής πώλησης του Οκτωβρίου για το ελαφρύ αργό που πουλά στην Ασία από τον Μάιο
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Σαουδική Αραβία προχώρησε στις μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις τιμών των τελευταίων πέντε μηνών για το αργό με το οποίο προμηθεύει την Ασία, ενώ η αβεβαιότητα για τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα σκιάζει την ανάκαμψη των αγορών πετρελαίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο Brent διαμορφώνονται στα 41,9 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 74 σεντς ή 1,7%, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 41,51 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουλίου.
Τα futures για το αμερικανικό αργό υποχωρούν κατά 75 σεντς ή 1,9% στα 39,01 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 38,55, τη χαμηλότερη τιμή από τις 10 Ιουλίου.
Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο, προχώρησε στη μεγαλύτερη μείωση της επίσημης τιμής πώλησης του Οκτωβρίου για το ελαφρύ αργό που πουλά στην Ασία από τον Μάιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ζήτηση παραμένει αδύναμη.
Η Ασία είναι η περιοχή που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνει το Reuters.
Η Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα εισαγωγής πετρελαίου στον κόσμο, η οποία στηρίζει τις τιμές με αγορές ρεκόρ, επιβράδυνε τις αγορές της τον Αύγουστο και αύξησε τις εξαγωγές των προϊόντων της, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν σήμερα οι τελωνειακές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης