Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Το μήνυμα της ΕΕ προς την Άγκυρα πρέπει να είναι αποκλιμάκωση ή κυρώσεις

Βαρβιτσιώτης: Το μήνυμα της ΕΕ προς την Άγκυρα πρέπει να είναι αποκλιμάκωση ή κυρώσεις
Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι πρέπει να σταλεί από την ΕΕ ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα: ή προχωρά σε διαδικασίες διαλόγου με αποκλιμάκωση της έντασης ή αλλιώς θα της επιβληθούν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις
Την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία ζητά η ελληνική κυβέρνηση ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.
«Η Τουρκία εμφανίζεται με τον ρόλο του νταή στην ευρύτερη περιοχή. Και είναι μία χώρα, η οποία έχει καταστεί εξαγωγέας αστάθειας και αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό και σαφές στην Ευρώπη: ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα και όχι εμείς», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».
Αναφορικά με τις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς το προτεινόμενο πλαίσιο κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι πρέπει να σταλεί από την ΕΕ ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα: ή προχωρά σε διαδικασίες διαλόγου με αποκλιμάκωση της έντασης ή αλλιώς θα της επιβληθούν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που θα είναι στοχευμένες απέναντι στη χώρα.
Ακόμη, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη σημασία της συνάντησης Μητσοτάκη - Macron, στη Σύνοδο των MED7, αλλά και στην από κοινού ενημέρωση με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την προσεχή Πέμπτη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης