Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ - Στο +1,6% ο DAX, αργία στη Wall Street

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ - Στο +1,6% ο DAX, αργία στη Wall Street
H Wall Street θα παραμείνει σήμερα κλειστή, λόγω της αργίας για τη Labour Day
(upd) Με κέρδη διαπραγματεύονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, την ώρα που το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την προσεχή Πέμπτη.
Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών, καθώς τα νέα από την κούρσα των εμβολίων για την Covid - 19 είναι θετικά.
Η Αυστραλία εκτιμά ότι θα λάβει την πρώτη παρτίδα των εμβολίων τον Ιανουάριο, μετά τη συμφωνία που έκλεισε η CSL για την παραγωγή δύο εμβολίων - το ένα αφορά το εμβόλιο των Astrazeneca - Οξφόρδης, ενώ το άλλο αναπτύσσεται στα εργαστήρια της CSL σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κούινσλαντ.

Σημειώνεται ότι η Wall Street θα παραμείνει σήμερα κλειστή, λόγω της αργίας για τη Labor Day.
Τα futures των δεικτών της Wall ενισχύονται έως +0,35%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 1,7% στις 13.055 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 2% στις 5.915 μονάδες.
Στις 5.024 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 1,2%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 1,3% στις 19.650 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 1,3% στις 7.081 μονάδες.
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ανακάμπτει από το -1,9% της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας άνοδο 0,9%.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Astrazeneca ενισχύεται 1,5%.
Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν οι ασφαλιστικές, οι τράπεζες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.
Ενώ η ΕΚΤ εκτιμάται πως θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, αναμένονται οι νέες οικονομικές προβλέψεις αλλά και το ενδεχόμενο αναθεώρησης της στρατηγική της, στον απόηχο των πρόσφατων ανακοινώσεων της Fed.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, απογοήτευσαν τους επενδυτές τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Ιουλίου στη Γερμανία.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 1,2% σε μηνιαία βάση, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 4,8%.
Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε πτώση 10,4%, από +12,4% που αναμενόταν, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή.
Πιέσεις δέχεται η στερλίνα, στα 1,3167 δολ. μετά τις πληροφορίες ότι η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει νέα νομοθεσία που θα παρακάμψει βασικά μέρη της συμφωνίας αναφορικά με το Brexit, θέτοντας σε κίνδυνο τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.
Το ευρώ υποχωρεί στα 1,1824 δολ.

Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε για 5ο διαδοχικό μήνα το επενδυτικό κλίμα - Στο -8% ο Sentix

Για 5ο διαδοχικό μήνα βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
Ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη βελτιώθηκε στις -8,0 από τις -13,4 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ οικονομολόγοι και αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -10,5.
Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις -33,0 από τις -41,3 τον Αύγουστο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, όταν η Γερμανία τέθηκε σε καθεστώς lockdown για να επιβραδύνει την εξάπλωση της COVID-19.
Ο δείκτης προσδοκιών για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις 20,8 από τις 19,3 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.
Το κλίμα στη Γερμανία σημείωσε άνοδο για πέμπτο συνεχή μήνα, με την αισιοδοξία των επενδυτών για την τρέχουσα κατάσταση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας να είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.
Ο υποδείκτης για τη μέτρηση των προσδοκιών των επενδυτών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, γεγονός που ενισχύει τις ενδείξεις για βραδεία επιστροφή στα προ της κρίσης επίπεδα οικονομικής δραστηριότητας.
Στην έρευνα της Sentix, που διενεργήθηκε από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν 1.071 επενδυτές.

Πετρέλαιο: Πτώση στις τιμές λόγω... Σαουδικής Αραβίας - Στα 41,9 δολ. το Brent με απώλειες 1,7%

Πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα το πρωί καθώς η Σαουδική Αραβία προχώρησε στις μεγαλύτερες το τελευταίο πεντάμηνο μηνιαίες μειώσεις τιμών για το αργό με το οποίο προμηθεύει την Ασία, ενώ η αβεβαιότητα για τη ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα σκιάζει την ανάκαμψη των αγορών πετρελαίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ διαμορφώθηκαν στα 42,04 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 62 σεντς ή 1,4% στις 11:59 ώρα Ελλάδας, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 41,51 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουλίου. Τα futures για το αμερικανικό αργό υποχώρησαν κατά 63 σεντς ή 1,6% στα 39,14 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 38,55, τη χαμηλότερη τιμή από τις 10 Ιουλίου.
Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εξαγωγής πετρελαίου, προχώρησε στη μεγαλύτερη από τον Μάιο μείωση της επίσημης τιμής πώλησης του Οκτωβρίου για το ελαφρύ αργό που πουλά στην Ασία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ζήτηση παραμένει αδύναμη. Η Ασία είναι η περιοχή που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της Σαουδικής Αραβίας.
Η Κίνα, η μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εισαγωγής πετρελαίου που στηρίζει τις τιμές με την αγορά ποσοτήτων ρεκόρ, επιβράδυνε τις αγορές της τον Αύγουστο και αύξησε τις εξαγωγές των προϊόντων της, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν σήμερα οι τελωνειακές αρχές.

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας - Στο -1,8% ο Shanghai Composite, «βουτιά» 20% στην Semiconductor

Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι αγορές της Ασίας, με την εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ  Semiconductor
 να υποχωρεί μετά τις απειλές των ΗΠΑ για επιβολή εξαγωγικών περιορισμών.
O δείκτης Asia Dow σημειώνει πτώση 0,13% στις 3.262 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,5% στις 23.089 μονάδες.
Στις 24.563 μονάδες με πτώση 0,54% διαπραγματευόταν ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωνε πτώση 1,8% στις 3.293 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραφε οριακή μεταβολή -0,05% στις 38.340 μονάδες.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ετήσια αύξηση 9,5% κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Αύγουστο, ενώ αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,1%, όπως έδειξαν σήμερα τα στοιχεία των τελωνείων.
Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ετήσια αύξηση των εξαγωγών κατά 7,1% από την προηγούμενη χρονιά, μετά την ετήσια αύξηση κατά 7,2% που κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Ιούλιο.
Οι εισαγωγές είχαν μειωθεί κατά 1,4% τον Ιούλιο, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας για τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε στα 58,93 δισ. δολάρια, έναντι της πρόβλεψης για πλεόνασμα 50,50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 62,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης