Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κλείδωσε για τις 10/9 η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Macron για τις τουρκικές προκλήσεις

Κλείδωσε για τις 10/9 η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Macron για τις τουρκικές προκλήσεις
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τα εξοπλιστικά
Για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου «κλείδωσε» η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Η συνάντηση, η οποία γίνεται πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου όπου και θα τεθούν επί τάπητος οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αναμένεται να εστιάσει στις τελευταίες εξελίξεις και στη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.
Μητσοτάκης και Macron εκτιμάται πως θα επιχειρήσουν να συντονίσουν τα βήματά τους στην αντιμετώπιση που θα πρέπει να υπάρξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά της Τουρκίας.
Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν και εξοπλιστικά ζητήματα, μια και είναι ξεκάθαρο το ενδιαφέρον της Αθήνας για την απόκτηση 18 νέων και μεταχειρισμένων γαλλικών μαχητικών 4ης γενιά τύπου Raffale.
Αν και στη συνάντηση αυτή θεωρείται αδύνατο πως θα πέσουν οι υπογραφές για την απόκτηση των μαχητικών, ωστόσο Μητσοτάκης και Macron θα επιβεβαιώσουν τη βούληση τους να υπογράψουν στρατηγική αμυντική συμφωνία.
Αυτή εκτιμάται πως θα προβλέπει πέρα από την αγορά των Raffale, αναβάθμιση των Mirage 2000 -5 καθώς και η αγορά τορπιλών βαρέως τύπου για τα υποβρύχια τύπου 214.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης