Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Transition Integrity Project (TIP): Το μυστικό σχέδιο να προκαλέσουν χάος στις ΗΠΑ, εάν κερδίσει ο Trump ή δεν παραδώσει την εξουσία

Transition Integrity Project (TIP): Το μυστικό σχέδιο να προκαλέσουν χάος στις ΗΠΑ, εάν κερδίσει ο Trump ή δεν παραδώσει την εξουσία
Μια ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην αξιωματούχοι της εποχής Obama και Clinton, καθώς και στελέχη των νεοσυντηρητικών Ρεπουμπλικάνων με την ονομασία Never Trump ποτέ Trump, έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες διεξάγοντας προσομοιώσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Τι είναι το Transition Integrity Project (TIP);
Είναι μια ομάδα που αποτελείται από νεοσυντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους και δημοκρατικούς που προσμοιάζουν πολλά σενάρια καταστροφής για τις εκλογές του 2020.
Όπως αναλύει το UnlimitedHangout.
Μια ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην αξιωματούχοι της εποχής Obama και Clinton, καθώς και στελέχη των νεοσυντηρητικών Ρεπουμπλικάνων με την ονομασία Never Trump ποτέ Trump, έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες διεξάγοντας προσομοιώσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με πολλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ομάδα, που ονομάζεται Transition Integrity Project (TIP), δικαιολογούν αυτές τις ασκήσεις ως προετοιμασία ειδικά για ένα σενάριο όπου ο Πρόεδρος Trump χάσει τις εκλογές του 2020 και αρνείται να αποχωρήσει από το αξίωμα, προκαλώντας  συνταγματική κρίση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα έγγραφα του TIP, ακόμη και οι προσομοιώσεις τους που περιλαμβάνουν «σαφή νίκη» για τον Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μια συνταγματική κρίση, καθώς θεωρούν ότι και ο Biden θα κάνει τολμηρές κινήσεις με στόχο να εξασφαλίσει την προεδρία.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό δεδομένου ότι η ομάδα Transition Integrity Project έχει σημαντικούς δεσμούς με την κυβέρνηση Obama, όπου ο Biden υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος, καθώς και αρκετές ομάδες που είναι υπέρ του Biden.
Πράγματι, το γεγονός ότι μια ομάδα πολιτών της Ουάσινγκτον και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκπονούν σενάρια για πιθανά εκλογικά αποτελέσματα και τα επακόλουθά τους, τα οποία είτε δείχνουν νίκη του Biden ή μια συνταγματική κρίση, υποδηλώνει ότι ισχυρές δυνάμεις που επηρεάζουν την προεκλογική εκστρατεία Biden πιέζει τον πρώην Αντιπρόεδρο να αρνηθεί να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ακόμη κι αν ηττηθεί.
Αυτό, φυσικά, υπονομεύει σοβαρά τον ισχυρισμό του TIP ότι διασφαλίζει την «ακεραιότητα» στη διαδικασία της προεδρικής μετάβασης και αντίθετα υποδηλώνει ότι η ομάδα σχεδιάζει ανοιχτά πώς να διασφαλίσει ότι ο Trump θα αποχωρήσει από το αξίωμα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ή να προκαλέσει συνταγματική κρίση.
Image
Τα «πολεμικά παιχνίδια» της Uniparty

Τα μέλη του TIP συναντήθηκαν τον Ιούνιο για να μελετήσουν 4 ακραία σενάρια «πολεμικά παιχνίδια» που προσομοιώνουν «11 σκοτεινές εβδομάδες μεταξύ της Ημέρας των Εκλογών και της Ημέρας της ανάληψης της εξουσίας από τον Πρόεδρο».
Κατά την ομάδα Transition Integrity Project οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του Trump θα χρησιμοποιήσουν κάθε μηχανισμό - την επιστολική ψήφο μέσω ταχυδρομείου, τους κρατικούς νομοθέτες, τους Τμήμα Δικαιοσύνης, ομοσπονδιακούς πράκτορες και στρατιωτικούς - για να κρατήσουν την εξουσία, ενώ οι Δημοκρατικοί θα καταφύγουν στην δικαιοσύνη και στους δρόμους για να προσπαθήσουν να το σταματήσουν.
Ωστόσο, μία από αυτές τις προσομοιώσεις, η οποία εξέτασε τι θα συμβεί μεταξύ της Ημέρας των Εκλογών και της Ημέρας της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου δείχνει ότι η ομάδα Transition Integrity Project προσομοίωσε όχι μόνο πώς οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να «κρατήσουν την εξουσία» », αλλά και πώς θα μπορούσαν και οι δημοκρατικοί να κάνουν το ίδιο εάν το εκλογικό αποτέλεσμα στις 3 Νοεμβρίου 2020 δεν είναι υπέρ τους.
Ενώ μερικά, κυρίως δεξιά μέσα ενημέρωσης, όπως το άρθρο από το The National Pulse, σημείωσαν ότι οι προσομοιώσεις της ομάδας Transition Integrity Project περιελάμβαναν το στρατόπεδο Biden που θα αρνείτο να αποδεχθεί την ήττα, στην πραγματικότητα αποκάλυπταν πως θα κινηθεί ο Biden μετά από μια «σαφή νίκη» του Trump.
Ωστόσο όλα αυτά θα επιδεινώσουν σημαντικά τις τρέχουσες πολιτικές εντάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.
Στο σενάριο «σαφούς νίκης του Trump» του TIP (σελίδα 17), ο Biden θα ζητούσε από 3 δημοκρατικούς κυβερνήτες - της Βόρειας Καρολίνας, του Ουισκόνσιν και του Μίσιγκαν - να ζητήσουν επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Στη συνέχεια, οι κυβερνήτες του Ουισκόνσιν και του Μίσιγκαν «θα έστελναν διαφορετικά εκλογικά αποτελέσματα για να αντισταθμίσουν εκείνα που πήραν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Στη συνέχεια, «το στρατόπεδο Biden θα ενθάρρυνε τις δυτικές πολιτείες, ιδιαίτερα την Καλιφόρνια, αλλά και το Όρεγκον και την Ουάσιγκτον, γνωστά ως «Cascadia», να αποχωρήσουν, εκτός εάν οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου συμφώνησαν σε ένα σύνολο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
-Χωρίστε την Καλιφόρνια σε πέντε πολιτείες «για να αντιπροσωπεύσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τον πληθυσμό της στη Γερουσία»
-Απαιτήστε δικαστές από το Ανώτατο Δικαστήριο να συνταξιοδοτηθούν στα 70
-Εξαλείψτε το Εκλογικό Κολλέγιο
Με άλλα λόγια, αυτές οι «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» περιλαμβάνουν τη δημιουργία αυτού που ουσιαστικά ισοδυναμεί με την μετατροπή των ΗΠΑ σε 56 Πολιτείες, ώστε να διασφαλίσουν μια διαρκή πλειοψηφία για τους Δημοκρατικούς.
Ωστόσο, στα σενάρια που εξέτασε η ομάδα Transition Integrity Project ή ΤΙP περιλαμβάνονται και σχέδια για εμπλοκή στην σύνοδο του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου 2021 ζητώντας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να συμφωνήσει να απονείμει την προεδρία στον Biden.
Φυσικά, ορισμένα μέλη της TIP, συμπεριλαμβανομένης της Rosa Brooks - πρώην συμβούλου του Πενταγώνου της εποχής Obama και επί του παρόντος μέλους της δεξαμενή σκέψης «Νέα Αμερική», προτείνουν και εμπλοκή του στρατού.
 Για παράδειγμα, η Brooks, γράφοντας μετά από 2 εβδομάδες από την Ορκωμοσία Trump το 2017, υποστήριξε ότι «ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, ή τουλάχιστον η άρνηση των στρατιωτικών ηγετών να υπακούσουν σε ορισμένες εντολές» ήταν μια από τις τέσσερις δυνατότητες απομάκρυνσης του Trump από το αξίωμα πριν από τις εκλογές 2020.

Ποιος είναι πίσω από την ομάδα Transition Integrity Project ή ΤΙP;

Η ομάδα TIP δημιουργήθηκε στα τέλη του 2019, φέρεται ότι «ανησυχεί ότι η κυβέρνηση Trump μπορεί να επιδιώξει να χειραγωγήσει, να αγνοήσει, να υπονομεύσει τις προεδρικές εκλογές και τη διαδικασία των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου 2020». Ιδρύθηκε από τη Rosa Brooks και τον Nils Gilman και η σημερινή της διευθύντρια είναι η Zoe Hudson.
Η Βrooks, ήταν σύμβουλος του Πενταγώνου και του Υπουργείου Εξωτερικών της Clinton κατά τη διάρκεια της διοίκησης Obama. Ήταν επίσης προηγουμένως η γενική σύμβουλος του Προέδρου του Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας, μέρος των Ιδρυμάτων της Ανοικτής Κοινωνίας (OSF), μιας αμφιλεγόμενης οργάνωσης που χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο Soros.
Η Zoe Hudson, η οποία είναι διευθύντρια της TIP, είναι επίσης πρώην κορυφαία προσωπικότητα του OSF, υπηρετώντας τα ιδρύματα Soros για 11 χρόνια.
Οι δεσμοί του OSF με το TIP είναι κόκκινο πανί για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή το OSF και άλλοι οργανισμοί που χρηματοδοτούνται από το Soros διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο στην υποκίνηση των λεγόμενων «χρωματικών επαναστάσεων» για την ανατροπή των μη ευθυγραμμισμένων κυβερνήσεων, ιδίως κατά τη διάρκεια η κυβέρνηση Obama.
Παραδείγματα δεσμών του OSF με κατασκευασμένες «επαναστάσεις» περιλαμβάνουν την Ουκρανία το 2014 και την «Αραβική Άνοιξη», η οποία ξεκίνησε το 2011 και οδήγησε πολλές κυβερνήσεις και δικτάτορες εκτός εξουσίας μεν αλλά επιφέροντας και χάος δε….
Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκάλυψαν τους δεσμούς μεταξύ του Soros και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Hilary Clinton.
Σε ένα μήνυμα ο Soros δίνει κατευθύνσεις σχετικά με την αναταραχή στην Αλβανία, λέγοντάς στην Clinton ότι «πρέπει να γίνουν επειγόντως δύο πράγματα», τα οποία ήταν «με την στήριξη της διεθνούς κοινότητας να επαναφέρει τον πρωθυπουργό Μπερίσα» και «να διορίσει έναν ανώτερο ευρωπαίο αξιωματούχο ως διαμεσολαβητή».
Εκτός από τους δεσμούς της με την κυβέρνηση Ομπάμα και το OSF, η Brooks είναι επί του παρόντος μέλος στο Ινστιτούτο Modern War του West Point, όπου επικεντρώνεται στη «σχέση μεταξύ στρατού και αστυνομίας»
Ενώ είναι πιθανό ότι, σε περίπτωση σαφούς νίκης του Biden, ο Πρόεδρος Trump θα μπορούσε να αρνηθεί να φύγει από τον Λευκό Οίκο ή να λάβει άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν το εθνικό εκλογικό σύστημα, το TIP ισχυρίζεται ότι ανησυχεί για την ασφάλεια της δημοκρατίας χωρίς να ευνοεί κανέναν υποψήφιο, ωστόσο έμμεσα είναι κατά του Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης