Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλβανία: Στις 25 Απριλίου 2021 η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών

Αλβανία: Στις 25 Απριλίου 2021 η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών οριστικοποίησε ο Ilir Meta
Στις κάλπες θα προσέλθουν στις 25 Απριλίου 2021 οι Αλβανοί ψηφοφόροι για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.
Την ημερομηνία διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία οριστικοποίησε την Κυριακή 6/9 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ilir Meta, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που ήταν και το κυρίαρχο πολιτικό αίτημα της αντιπολίτευσης την τελευταία 2ετία.
Έτσι, οι Αλβανοί ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για την εκλογή νέας Βουλής στις 25 Απριλίου 2021.
Ωστόσο, αναμένεται να ενταθεί η πολιτική όξυνση γύρω από τις προεκλογικές συμπράξεις των κομμάτων,  με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα να επιμένει στην κατάργησή τους και την Ενωμένη Αντιπολίτευση να τις θεωρεί απαράβατο όρο για ομαλές εκλογές, ενώ ήδη σημειώνονται έντονες διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με τις λίστες των ψηφοδελτίων.
Σημειώνεται ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα διαμήνυσε γραπτώς στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να αποφύγουν να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια άτομα με βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο που έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν, κάτι που συνέβη στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης