Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία προειδοποιεί την ΕΕ: Δεν φοβόμαστε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα

Η Βρετανία προειδοποιεί την ΕΕ: Δεν φοβόμαστε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα
Η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, αλλά μέχρι στιγμής οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει ελάχιστα για την επίτευξη μιας νέας εμπορικής συμφωνίας
Η Βρετανία δεν θα υποκύψει πρώτη στις εμπορικές διαπραγματεύσεις του Brexit με την ΕΕ και δεν φοβάται την έξοδο χωρίς συμφωνία στα τέλη του 2020, προειδοποίησε την Κυριακή (6/9/2020) ο κορυφαίος διαπραγματευτής του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, αλλά μέχρι στιγμής οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει ελάχιστα για την επίτευξη μιας νέας εμπορικής συμφωνίας και το καθεστώς μετάβασης, που εκπνέει τον Δεκέμβριο του 2020.
Η ΕΕ είχε μάθει να μην παίρνει σοβαρά τον λόγο μας, τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως ότι εννοούμε το κάνουμε και οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη τη θέση μας, δήλωσε ο κορυφαίος Βρετανός διαπραγματευτής David Frost.
Οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν στο Λονδίνο την Τρίτη (8/9/2020), αλλά έχουν καθυστερήσει λόγω της επιμονής της Βρετανίας να πλήρη αυτονομία ως προς τις κρατικές ενισχύσεις και τις απαιτήσεις της για την αλιεία.
Η Βρετανία αναφέρει ότι η ΕΕ στυλώνει τα πόδια στις συνομιλίες και απέτυχε να αποδεχθεί πλήρως ότι είναι πλέον μια ανεξάρτητη χώρα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης