Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump είπε «ηλίθιους» τους νεκρούς του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου - Ζητά την απόλυση δημοσιογράφου

Ο Trump είπε «ηλίθιους» τους νεκρούς του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου - Ζητά την απόλυση δημοσιογράφου
Η δημοσιογράφος είπε οτι ο Trump είχε χαρακτηρίσει Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τον Α' ΠΠ «ηλίθιους» και «χαμένους» (losers)
Ο Donald Trump απαίτησε την απόλυση μιας δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, η οποία επιβεβαίωσε εν μέρει τα «υποτιμητικά» σχόλιά του για Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη, και που δημοσιεύθηκαν αρχικά στο περιοδικό The Atlantic.
«Η Jennifer Grifinν πρέπει να απολυθεί για αυτό το ρεπορτάζ. Ούτε καν μας κάλεσε για μια αντίδραση. Το Fox Νews δεν είναι πια αυτό που ήταν», έγραψε στο Twitter αργά χθες το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος στρεφόμενος κατά του δικτύου που είναι φανερά προσκείμενο προς τους Ρεπουμπλικάνους και έχει στηρίξει προσωπικά και τον ίδιο.
Η Grifin, που θεωρείται μια από τις καταξιωμένες και έγκυρες δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, θέλησε να επιβεβαιώσει το άρθρο του The Atlantic, σύμφωνα με το οποίο ο Donald Trump είχε χαρακτηρίσει Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο «ηλίθιους» και «χαμένους» (losers).
Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (3/9), αναφέρει πως, στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2018, ο Trump είχε χαρακτηρίσει τους 1.541 Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη του δάσους Μπελό «ηλίθιους» προσθέτοντας πως το νεκροταφείο όπου αναπαύονται είναι γεμάτο «χαμένους».
Η δημοσιογράφος του Fox News αναφέρει πως, σύμφωνα με έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης Trump, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει για τον πόλεμο του Βιετνάμ: «Ήταν ένας ανόητος πόλεμος. Όποιος πήγε σε αυτόν είναι ηλίθιος».
Επικαλείται επίσης δύο πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Trump που επιβεβαιώνουν πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν ήθελε να πάει με αυτοκίνητο στο κοιμητήριο κοντά στο Παρίσι για να τους αποτίσει φόρο τιμής.
Η υπόθεση είχε ισχυρό αντίκτυπο στα ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος, η σύζυγός του Μελάνια και πολλοί, νυν ή πρώην, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν την ακρίβεια των δηλώσεων αυτών. Ο Trump χαρακτήρισε επίσης τον συντάκτη του άρθρου «σκουπίδι».
«Μπορώ να σας πω πως οι πηγές μου είναι άμεμπτες. Δεν είναι ανώνυμες για εμένα και νομίζω πως ο πρόεδρος τις γνωρίζει», απάντησε η Grifin.
Να σημειωθεί ότι ο Trump απέφυγε τη στρατολόγηση το 1968 επικαλούμενος ένα  οστεώδες εξόγκωμα στη φτέρνα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης