Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down - Λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα

Κορωνοϊός: Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down - Λαμβάνει  περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο
«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down.
Αντιθέτως, σήμερα, λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο», ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για παραπλανητικές  πληροφορίες που δημοσιεύονται για προσωρινό lockdown του Ινστιτούτου και ότι δήθεν δεν επαρκούν τα αντιδραστήριά του, για έλεγχο δειγμάτων για το νέο κορωνοϊό.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ στην ίδια ανακοίνωση τονίζει για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00μμ, ότι μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα».
Συμπληρώνει ότι τα  περισσότερα από τα δείγματα αυτά προέρχονται από συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με το Δημόσιο, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του στη συνεδρίαση 3 Σεπτεμβρίου, «επιβεβαίωσε τη βούλησή του, κατόπιν και των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμβληθεί με τα δημόσια νοσοκομεία».
Σημειώνεται ότι «το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συνιστά ένα δημόσιο ερευνητικό φορέα που είναι αρωγός της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και ο οποίος πράττει το καθήκον του κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και αξιόπιστο από την πρώτη ημέρα εξέτασης των κλινικών δειγμάτων για το νέο κορονοϊό στην Ελλάδα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης