Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanofi: Κάτω από 10 ευρώ θα κοστίζει στην Ευρώπη το μελλοντικό εμβόλιο για τον Covid -19

Sanofi: Κάτω από 10 ευρώ θα κοστίζει στην Ευρώπη το μελλοντικό εμβόλιο για τον Covid -19
«Η τιμή δεν έχει οριστικοποιηθεί ... Αξιολογούμε το κόστος παραγωγής για τους επόμενους μήνες ..» δήλωσε ο επικεφαλής της Sanofi στη Γαλλία
Το μελλοντικό εμβόλιο για τον  Covid -19 θα κοστίζει πιθανότατα κάτω από 10 ευρώ δήλωσε ο επικεφαλής της φαρμακευτικής βιομηχανίας Sanofi στη Γαλλία, Olivier Bogillot.
«Η τιμή δεν έχει οριστικοποιηθεί ... Αξιολογούμε το κόστος παραγωγής για τους επόμενους μήνες ...
Θα κινείται πάντως κάτω από τα 10 ευρώ», δήλωσε ο Bogillot στον ραδιοσταθμό France Inter.
Φαρμακευτικές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες παγκοσμίως αγωνίζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας και την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών για τον ιό, υπενθυμίζει το Reuters.
Ερωτηθείς για την αντίπαλη εταιρεία AstraZeneca η οποία αναμένεται να κοστολογήσει το εμβόλιο περί τα 2,50 ευρώ στην Ευρώπη, ο Bogillot είπε:
«Το χάσμα τιμών για εμάς οφείλεται στο ότι χρησιμοποιούμε όλους τους εσωτερικούς μας πόρους, τους δικούς μας ερευνητές και τα δικά μας ερευνητικά κέντρα.
Η AstraZeneca αναθέτει σε τρίτους μέρος της παραγωγής της».
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Sanofi και η βρετανική Glaxo Smith Kline ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή του εμβολίου και έχουν στόχο να φτάσουν στο τελικό στάδιο δοκιμών μέχρι τον Δεκέμβριο.
Εάν τα αποτελέσματα είναι πειστικά, η Sanofi και η GSK ελπίζουν να εγκριθεί το εμβόλιο κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης