Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Το πτωχευτικό Μητσοτάκη δίνει τη «σκανδάλη» του πλειστηριασμού στον πιστωτή

Παππάς: Το πτωχευτικό Μητσοτάκη δίνει τη «σκανδάλη» του πλειστηριασμού στον πιστωτή
«Στόχος αυτής της πολιτικής είναι η ικανοποίηση των πιστωτών και όχι η δυνατότητα της επανεκκίνησης των ανθρώπων», τόνισε ο Ν. Παππάς
Η κυβέρνηση φέρνει ένα πτωχευτικό δίκαιο που δίνει τη “σκανδάλη” του πλειστηριασμού, της ρευστοποίησης, της αναγκαστικής εκτέλεσης μιας επιχείρησης στον πιστωτή της», υπογράμμισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
Ο κ. Παππάς δήλωσε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5  ότι «στόχος αυτής της πολιτικής είναι η ικανοποίηση των πιστωτών και όχι η δυνατότητα της επανεκκίνησης των ανθρώπων», ενώ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου δυνάμεων, πολιτικών, επιστημονικών και κοινωνικών, για να αποτραπεί η ψήφισή του ως έχει.
Αναφορικά με το -15,2% για το β' τρίμηνο του 2020 ο κ. Παππάς ανέφερε πως «αποτελεί πικρή δικαίωση όσων λέγαμε για ανεπάρκεια της κυβερνητικής παρέμβασης», την οποία χαρακτήρισε ως «πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη».
«Όλη αυτή την περίοδο είχαμε την ηθελημένη κυβερνητική αδράνεια αντί μιας γενναίας δημόσιας παρέμβασης, το σχέδιο Πισσαρίδη για εκκαθάριση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες θέτει ως τον πυρήνα του δομικού προβλήματος της οικονομίας, και ένα πτωχευτικό-καταπέλτη για τους δανειολήπτες», είπε χαρακτηριστικά.
 Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για αποκλεισμό της πλειονότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από τα εργαλεία στήριξης της Πολιτείας, αλλά και για μη παροχή στην αγορά των 37 δισ. ευρώ που προέρχονται από στοχευμένα προγράμματα της ΕΚΤ για τη στήριξη των ΜμΕ και «λιμνάζουν στις τράπεζες».
«Πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες να διοχετεύσουν αυτή τη ρευστότητα στην αγορά για να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», ανέφερε.
Τέλος, κάλεσε τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να εργαστούν «ώστε να μετουσιώσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις σε μια κατεύθυνση πολιτικής αλλαγής και σταθεροποίησης της κοινωνίας και της οικονομίας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης