Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλματώδης η πορεία του κορωνοϊού διεθνώς - Ανησυχία για κύμα θανάτων covid λόγω εποχικών ιώσεων – 871 χιλ. νεκροί, 26,5 εκατ. κρούσματα

Αλματώδης η πορεία του κορωνοϊού διεθνώς - Ανησυχία για κύμα θανάτων covid λόγω εποχικών ιώσεων – 871 χιλ. νεκροί, 26,5 εκατ. κρούσματα
Στο κόκκινο Ινδία, Λατινική Αμερική - Στα μέσα Σεπτεμβρίου τα πρώτα αποτελέσματα του εμβολίου της Astrazeneca
(Upd) Αλματώδης εξακολουθεί να είναι η πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού ανά τον κόσμο, με την Ινδία να εξελίσσεται στη νέα μεγάλη εστία καθώς βρίσκεται πλέον μια «ανάσα» από τα 4 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και από το να «ρίξει» τη Βραζιλία από τη δεύτερη θέση με τις περισσότερες μολύνσεις.
Η Ινδία, η οποία αποτελεί την πλέον πληττόμενη χώρα της Ασίας από την επιδημία, κατέγραψε για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο περισσότερες από 80.000 μολύνσεις και εξακολουθεί να είναι εδώ και εβδομάδες το κράτος που αναφέρει καθημερινά τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.
Η Ινδία έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ όσον αφορά την εξάπλωση και την ένταση του ιού τον Αύγουστο, όταν και κατέγραψε σχεδόν 2 εκατομμύρια κρούσματα, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο πουθενά αλλού στον κόσμο από την έναρξη της επιδημίας.
Στο κόκκινο εξακολουθεί να βρίσκεται η Λατινική Αμερική, όπου αν και εμφανίζονται ενδείξεις πως στη Βραζιλία μειώνεται ο ρυθμός των θανάτων και των κρουσμάτων, σε άλλες περιοχές, όπως π.χ. στην Αργεντινή καταγράφονται ημερήσια ρεκόρ μολύνσεων.
Αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται τόσο στην Ευρώπη, όπου οι μαθητές έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν στις τάξεις τους όσο και στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην Πολιτεία της Βικτόρια όπου και πάλι το τελευταίο 24ωρο υπήρξε έξαρση θυμάτων και μολύνσεων.
Σε ύφεση είναι η επιδημία στην Κίνα όπου για 19η συνεχόμενη ημέρα δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα εγχώριο κρούσμα, ενώ και ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό είναι αμετάβλητος από τον περασμένο Μάιο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 869.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 26,5 εκατομμύρια, ενώ οι άνθρωποι που μολύνθηκαν και ανέρρωσαν, υπολογίζονται σε περισσότερους από 17,5 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 26.433.548 και οι θάνατοι σε 871.182
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 6.187.336 και σε νεκρούς με 187.464
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 124.614 και σε κρούσματα με 4.041.638                              
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 68.472 και τέταρτο το Μεξικό με 66.329  
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.616 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.011.987 – Στους 17.598 οι νεκροί
- Πέμπτο σε κρούσματα το Περού με 657.129 και έκτη η Κολομβία με 641/574  
- Έβδομη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 633.015, όγδοο το Μεξικό με 616.894 και ένατη η Ισπανία με 488.513
- Δέκατη η Αργεντινή με 451.198
- Στους 35.507 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.712 οι νεκροί στη Γαλλία
Image
Δυσοίωνη πρόβλεψη ΙΗΜΕ για ΗΠΑ: Από 410.000 ως 620.000 οι θανάτοι από κορωνοϊό ως την 1η Ιανουαρίου 2021

Το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (IHME), προβλέπει ότι ο αριθμός των νεκρών θα υπερδιπλασιαστεί έως την 1η Ιανουαρίου 2021, ξεπερνώντας τους 410.000, φτάνοντας ακόμη και τις 620.000 στη χειρότερη πρόβλεψη.
Το μοντέλο που χρησιμοποίησε το IHME, του οποίου τις μετρήσεις εμπιστεύεται ο Λευκός Οίκος και κρατικοί φορείς, κυκλοφόρησε τρία διαφορετικά σενάρια εξέλιξης: το καλό, το χείριστο και το πιθανότερο.
Το πιθανότερο σενάριο εκτιμά ότι ο Covid-19 θα σκοτώσει 410.450 άτομα στις ΗΠΑ έως την 1η Ιανουαρίου.

Το χειρότερο σενάριο, το οποίο υποθέτει ότι οι περιορισμοί και οι οδηγίες για τη μάσκα θα χαλαρώσουν, θα μπορούσε να φτάσει έως και τους 620.028 θανάτους στις ΗΠΑ, ενώ,
Το ευνοϊκότερο σενάριο το οποίο προϋποθέτει καθολική προστασία, προβλέπει ότι 288.380 άνθρωποι στις ΗΠΑ θα πεθάνουν από το Covid-19 ως το τέλος του 2020.

«Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι έκπληξη, αν και νομίζω ότι υπάρχει μια φυσική τάση καθώς είμαστε λίγο το καλοκαίρι στο Βόρειο Ημισφαίριο, να πιστεύουμε ότι η επιδημία εξαφανίζεται », δήλωσε ο Δρ Christopher Murray, διευθυντής του IHME σε δημοσιογράφους, τονίζοντας πως «αντιμετωπίζουμε την προοπτική ενός θανατηφόρου Δεκεμβρίου, ειδικά στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Αλλά η επιστήμη είναι ξεκάθαρη και τα στοιχεία είναι αναμφισβήτητα: η μάσκα, η κοινωνική απόσταση και τα όρια στις κοινωνικές συγκεντρώσεις είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού», ξεκαθάρισε.
Με εκτεταμένη χρήση μάσκας και συμμόρφωση στις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, οι μοντελιστές εκτιμούν ότι περισσότερες από 750.000 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν παγκοσμίως μέχρι την 1η Ιανουαρίου.
Η τελευταία πρόβλεψη του IHME, την οποία αναδεικνύει το CNBC, βασίζεται στην υπόθεση ότι ο ψυχρότερος καιρός στο βόρειο ημισφαίριο θα κάνει τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους όπου ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ευκολότερα, διατηρώντας υψηλά τον αριθμό των νεκρών.
«Οι άνθρωποι στο Βόρειο Ημισφαίριο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, καθώς ο κορωνοϊός και η πνευμονία, θα είναι πιο διαδεδομένα σε κρύα κλίματα», δήλωσε ο Murray.

ΠΟΥ: Δεν αναμένεται ευρύς εμβολιασμός για τον κορωνοϊό μέχρι τα μέσα του 2021


Την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται ευρύς εμβολιασμός για τον κορωνοϊό πριν τα μέσα του 2021 εκφράζει αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Μάλιστα, επισημαίνει πως ο ΠΟΥ πρέπει να δει στοιχεία από όλα τα εμβόλια ώστε να διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα για το ποιο προσφέρει πραγματική προστασία.
Πάντως, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αναμένεται να τον Νοέμβριο.
Αρχικά, εκτιμάται ότι περίπου 30 εκατ. δόσεις θα είναι διαθέσιμες για τα κράτη-μέλη ως το τέλος του 2020.
Ως εκ τούτου, η Ελλάδα θα εξασφαλίσει περίπου 600.000 δόσεις.
Το εμβόλιο θα παρασκευάζεται από την εταιρεία AstraZeneca, από την οποία έχουν αγοράσει όλα τα κράτη-μέλη.
Η Κομισιόν πιστεύει ότι αρχικά θα διανεμηθούν 30 εκατ. δόσεις, με στόχο τις 300 εκατ. δόσεις.

Lancet: Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού παράγει αντισώματα – Δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» κατά του κορωνοϊού καθώς σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet, τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών έδειξαν πως παράγει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό και πως δε προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα των δύο κλινικών δοκιμών του εμβολίου που έγιναν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο, έδειξαν πως όλοι οι συμμετέχοντες στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο, ανέπτυξαν αντισώματα κατά του κορωνοϊού και ότι δεν είχαν σοβαρές παρενέργειες.
Η Ρωσία έχει εγκρίνει την χορήγηση δύο δόσεων εμβολίου για εγχώρια χρήση από τον Αύγουστο και είναι η πρώτη χώρα που έχει προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, πριν προηγηθούν ευρείας κλίμακας δοκιμές.
«Οι δύο δοκιμές των 42 ημερών που έγιναν σε 36 υγιείς ενήλικες δεν εντόπισαν σοβαρές παρενέργειες ανάμεσα στους συμμετέχοντες και επιβεβαίωσε ότι οι υποψήφιοι ανέπτυξαν αντισώματα.
Απαιτούνται μεγάλες και μακροπρόθεσμες δοκιμές, καθώς και μιας σύγκρισης με placebo προκειμένου να παρακολουθηθεί περαιτέρω το εμβόλιο για να διαπιστωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου» αναφέρει το δημοσίευμα του Lancet, με τη Μόσχα πάντως να επικαλείται τα δημοσιεύματα αυτά για να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχθηκε το εμβόλιο της.
Σημειώνεται πως έχει ήδη δρομολογηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο σε 3.000 άτομα στην τρίτη φάση των δοκιμών που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένονται τον Οκτώβριο με Νοέμβριο.

Πιθανότατα από το Νοέμβριο θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Όπως είναι αναμενόμενο, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο εμβόλιο και στο πότε αυτό θα είναι τελικά έτοιμο για διάθεση ανά τον κόσμο.
Ήδη στις ΗΠΑ έχει δοθεί εντολή στις Πολιτείες να είναι έτοιμες για τη διανομή του ακόμα και στα τέλη Οκτωβρίου, πριν δηλαδή τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της AstraZeneca, η διάθεση του οποίου θα μπορούσε να αρχίσει ακόμα και τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Η εταιρεία έχει συμφωνήσει με την ΕΕ να διαθέσει 400 εκατομμύρια δόσεις, εκ των οποίων 3 εκατομμύρια αντιστοιχούν στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, χθες Πέμπτη 3/9 η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα έχει στα τέλη Οκτωβρίου τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της.
«Περί τα τέλη Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε αν το εμβόλιο που αναπτύσσουμε για τη νόσο COVID-19 θα είναι αποτελεσματικό», ανέφερε χθες Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου ο CEO και ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Pfizer, Albert Bourla, μιλώντας για την πρόοδο και ολοκλήρωση των κλινικών μελετών του εμβολίου.
Συμμετέχοντας σε διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ των μελών της IFPMA (της διεθνούς ομοσπονδίας παραγωγών φαρμάκων και ενώσεων), ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού εξήγησε ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση των κλινικών μελετών του εμβολίου που αναπτύσσει με τη συνεργασία της γερμανικής εταιρείας BioNtech.
Στην κλινική δοκιμή φάσης 3, που ξεκίνησε τον Ιούλιο σε ΗΠΑ και Ευρώπη, έχουν ήδη εγγραφεί 23.000 εθελοντές.

Curevac: Θα είμαστε σε θέση να παράγουμε σε κλίμακα το εμβόλιο κατά της COVID -19 έως τα τέλη του 2020

Την αισιοδοξία του ότι έως τα τέλη του 2020 η γερμανική βιοτεχνολογική εταιρία Curevac θα είναι σε θέση να παράγει σε κλίμακα το εμβόλιο κατά της COVID-19 το οποίο αναπτύσσει εξέφρασε ο επενδυτής και ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας λογισμικού SAP, Dietmar Hopp.
«Θέλουμε να έχουμε διαθέσιμες 10 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους» ανέφερε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο Hopp, ο οποίος είπε πως αναμένει ότι η κανονιστική άδεια θα δοθεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021, αν και μια περιορισμένη άδεια θα μπορούσε να δοθεί φέτος προκειμένου να εμβολιαστούν άνθρωποι που λόγω της δουλειάς τους κινδυνεύουν να προσβληθούν από COVID-19 ή κατοικούν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.
Οι ανταγωνίστριες της Curevac, η αμερικανική Moderna και η γερμανική Biontech, είναι πιθανό να διαθέσουν πρώτες στην αγορά τα εμβόλια που ετοιμάζουν.
«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτήν την κούρσα.
Όμως θέλουμε να κερδίσουμε την κούρσα για την παραγωγή του καλύτερου εμβολίου και εδώ έχουμε καλές πιθανότητες» είπε ο Hopp.




Image
Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Λατινική Αμερική – Πάνω από 4 εκατ. τα κρούσματα στη Βραζιλία

Στο κόκκινο βρίσκεται λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Λατινική Αμερική, η οποία μετρά τα περισσότερα θύματα και κρούσματα και παγκοσμίως.
Η Βραζιλία έχει πλέον καταγράψει πάνω από 4 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και περισσότερους από 124.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο 43.773 νέες μολύνσεις και 834 νέους θανάτους.
Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 4.041.638 και οι νεκροί σε 124.614.
Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η καμπύλη των μολύνσεων και των θυμάτων είναι σε πτώση, αν και πολλοί επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί επισημαίνοντας ότι για να μιλήσει κανείς για μείωση θα πρέπει επί δύο με τρεις εβδομάδες να καταγράφονται μειωμένοι αριθμοί θανάτων και μολύσεων.
Εν τω μεταξύ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 513 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 5.937 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 66.329 νεπί συνόλου 616.894 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.
Την ίδια στιγμή, ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε η Αργεντινή, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 12.026 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 451.198.
Το ίδιο χρονικό διάστημα 207 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει τους 9.361 νεκρούς.
Κατά δεδομένα του υπουργείου, η πληρότητα των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχει φθάσει το 61,1% σε όλη τη χώρα και ανέρχεται έως ακόμη και στο 68,8% στην περιοχή του Μπουένος Άιρες, όπου ζει το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας και όπου εντοπίζονται οι περισσότερες εστίες μόλυνσης.

Νέα μεγάλη εστία κορωνοϊού η Ινδία – Αλματωδώς αυξάνονται τα κρούσματα, μια ανάσα από τα 4 εκατομμύρια

Στη νέα μεγάλη εστία του κορωνοϊού εξελίσσεται η Ινδία, η οποία αποτελεί την πλέον πληττόμενη χώρα στην Ασία από την επιδημία και την τρίτη πιο πληττόμενη χώρα παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών και των μολύνσεων.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε νέα αλματώδη ημερήσια άνοδο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά 83.341 περιπτώσεις, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 3,94 εκατομμύρια.
Παράλληλα άλλοι 1.096 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στην ινδική επικράτεια να φθάνει πλέον τους 68.472 νεκρούς.
Image
Ευρώπη: Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. τα κρούσματα και τους 216 χιλ. οι θάνατοι

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει μολύνει περισσότερα από 4 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη μετά την πρωτοεμφάνιση του ιού στην Κίνα τον Δεκέμβριο.
Έως την Τρίτη 1/9, έχουν συνολικά καταγραφεί 4.006.077 περιπτώσεις μόλυνσης της Covid-19 στην Ευρώπη, με 216.080 θανάτους, ενώ 2.281.959 άνθρωποι θεωρούνται θεραπευμένοι από την νόσο.
Σχεδόν το ένα τέταρτο αυτών των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στη Ρωσία (1.048.000 μολύνσεις - 17.299 θάνατοι).
Η Ισπανία ακολουθεί με 470.973 κρούσματα και 29.152 θανάτους, το Ηνωμένο Βασίλειο (337.168 - 41.504) και έπειτα η Γαλλία (315.497, 30.635).
Από την Παρασκευή 28/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού στο Παρίσι ενώ σύγχυση επικρατεί με τις οδηγίες για την χρήση μάσκας σε εργασιακούς χώρους.
Αν και αρχικά η σύσταση έκανε λόγο για συστηματική και όχι υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε χώρους εργασίας με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, στη συνέχεια δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες για το πότε οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μην τις φορούν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να μη μειώσουν το χρονικό διάστημα της 14ημερης καραντίνας για άτομα που έχουν μολυνθεί με COVID-19, καθώς ορισμένα εκδηλώνουν τα συμπτώματα του ιού ακόμη και μετά από δύο εβδομάδες.
Image
Κίνα: Χωρίς εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού για 19η συνεχόμενη ημέρα

Σε ύφεση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα καθώς για 19η συνεχόμενη ημέρα δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα εγχώριο κρούσμα.
Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 25 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, από 11 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας πως όλα ήταν «εισαγόμενα».
Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Άλλοι 12 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα κινεζικά νοσοκομεία.
Νοσηλεύονται 205, τρεις σε σοβαρή κατάσταση.
Συνολικά, έχουν ιαθεί 85.102 άνθρωποι.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 85.102 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Αυστραλία: Πιθανή παράταση των περιοριστικών μέτρων στη Βικτόρια λόγω κορωνοϊού

Πιθανή θεωρείται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Πολιτεία Βικτόρια, η οποία πλήττεται από έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.
Οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 81 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 59 θανάτους στον συνολικό απολογισμό.
Ωστόσο, από αυτούς τους θανάτους 50 επήλθαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε γηροκομεία και δεν είχαν συμπεριληφθεί ως τώρα στον απολογισμό της πανδημίας.
Σημειώνεται πως την προηγουμένη ημέρα, οι Αρχές έκαναν λόγο για 15 θανάτους και 113 μολύνσεις.
Στη Μελβούρνη έχει επιβληθεί εδώ και έξι εβδομάδες lockdown ενώ επρόκειτο να αρχίσει από την ερχόμενη Κυριακή η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.
Πλέον, όμως δεν αποκλείεται τα μέτρα αυτά να παραταθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης