Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΜέΡΑ25: Ο κ. Αυγενάκης έχει επιλεκτική μνήμη και εγκαθιδρύει το «διαίρει και βασίλευε» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΜέΡΑ25: Ο κ. Αυγενάκης έχει επιλεκτική μνήμη και εγκαθιδρύει το «διαίρει και βασίλευε» στο ελληνικό ποδόσφαιρο
Η επιλεκτική μνήμη του κ Αυγενάκη, η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ και η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στο ελληνικό ποδόσφαιρο που εγκαθιδρύει ο Υφυπουργός, υποστηρίζει το ΜέΡΑ25
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Λευτέρης Αυγενάκης χθες, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 κας Φωτεινής Μπακαδήμα, έκανε μια σύντομη αναφορά στην επιστολή της ΕΠΟ με ΑΠ 16061/2020 (20/08/2020) προς τον ίδιο, στην οποία, η ΕΕ της ΕΠΟ δηλώνει πως, λαμβάνοντας γνώση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί, αποφάσισε (με 13 θετικές έναντι 4 αρνητικών ψήφους, σε σύνολο 17 μελών) την ενοποίηση της SP2 και Football League.
Όμως, παρέλειψε να αναφέρει, ότι η απόφαση της ΕΠΟ συγκέντρωσε την πλειοψηφία ¾ που απαιτεί ο Νόμος.
Μάλιστα, επικαλέστηκε πως θα πρέπει «ηθικά» να συμφωνούν οι ΠΑΕ, που με πλειοψηφία 10-5 σε επίπεδο SP2-Football League είχαν συμφωνήσει, όταν το θέμα συζητήθηκε και ψηφίστηκε σε συνεδρίαση της Ένωσης.
Εξάλλου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ένωσης, στη συνεδρίαση της ΕΠΟ, όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά, δήλωσε ότι ως Ένωση δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν, ότι δεν ξέρουν αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και ζήτησαν τη συνδρομή της ΕΠΟ.
Η ΕΠΟ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, δρώντας ως υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου και εφαρμόζοντας τα οριζόμενα στο 5ο άρθρο του Ν. 4612/2019 πως τα πρωταθλήματα αναδιαρθρώνονται με κανονισμούς του άρθρου 101Δ, άρα με κανονισμούς που συντάσσονται και εγκρίνονται από το ΕΕ της ΕΠΟ, έλαβε απόφαση επί του θέματος την οποία και γνωστοποίησε στον Υφυπουργό, ζητώντας του να ενεργήσει αρμοδίως.
Βέβαια, το θέμα του Υφυπουργού ήταν πως θα έπρεπε η SP2-Football League να έχει δηλώσει εκείνη την αδυναμία της σε εκείνον.
Τότε, όμως, ποιος θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της ΕΠΟ;
Δεν θα είχε ρόλο η υπερκείμενη αρχή;
Ή απλώς της στερείται ο ρόλος και ο λόγος γιατί η απόφασή της δεν άρεσε στον Υφυπουργό και σε εκείνους που νέμονται το άθλημα στη χώρα μας και χρησιμοποιούν τις ΠΑΕ για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων;
Ο κ Αυγενάκης, ενορχηστρώνοντας και παίζοντας ένα ιδιότυπο πινγκ πονγκ, ουσιαστικά αρνήθηκε να πάρει θέση και πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, δηλώνοντας πως αναμένει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου προσέφυγαν κατά των αποφάσεων της ΕΠΟ τα Χανιά, η Κασσιώπη και ο Απόλλων Πόντου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του ΔΔ έγινε τη Δευτέρα 31/08 και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι αύριο, 4/9.
Ως εκ τούτου, αναμένουμε ως ΜέΡΑ25, μετά την έκδοση της απόφασης και με δεδομένο πως η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία των  ¾, ο κ Αυγενάκης να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το γεγονός της έλλειψης συντριπτικής πλειοψηφίας στην απόφαση της SP2-Football League και να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση.
Θα θέλαμε να δούμε προσπάθειες και προς την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά δεν εθελοτυφλούμε ούτε τρέφουμε αυταπάτες.
 
www.bankingnews.gr

 

 

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2020

                        

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η επιλεκτική μνήμη του κ Αυγενάκη, η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ και η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στο ελληνικό ποδόσφαιρο που εγκαθιδρύει ο Υφυπουργός

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Λευτέρης Αυγενάκης χθες, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 κας Φωτεινής Μπακαδήμα, έκανε μια σύντομη αναφορά στην επιστολή της ΕΠΟ με ΑΠ 16061/2020 (20/08/2020) προς τον ίδιο, στην οποία, η ΕΕ της ΕΠΟ δηλώνει πως, λαμβάνοντας γνώση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί, αποφάσισε (με 13 θετικές έναντι 4 αρνητικών ψήφους, σε σύνολο 17 μελών) την ενοποίηση της SP2 και Football League. Όμως, παρέλειψε να αναφέρει, ότι η απόφαση της ΕΠΟ συγκέντρωσε την πλειοψηφία ¾ που απαιτεί ο Νόμος.

 

Μάλιστα, επικαλέστηκε πως θα πρέπει «ηθικά» να συμφωνούν οι ΠΑΕ, που με πλειοψηφία 10-5 σε επίπεδο SP2-Football League είχαν συμφωνήσει, όταν το θέμα συζητήθηκε και ψηφίστηκε σε συνεδρίαση της Ένωσης. Εξάλλου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ένωσης, στη συνεδρίαση της ΕΠΟ, όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά, δήλωσε ότι ως Ένωση δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν, ότι δεν ξέρουν αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και ζήτησαν τη συνδρομή της ΕΠΟ.

 

Η ΕΠΟ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, δρώντας ως υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου και εφαρμόζοντας τα οριζόμενα στο 5ο άρθρο του Ν. 4612/2019 πως τα πρωταθλήματα αναδιαρθρώνονται με κανονισμούς του άρθρου 101Δ, άρα με κανονισμούς που συντάσσονται και εγκρίνονται από το ΕΕ της ΕΠΟ, έλαβε απόφαση επί του θέματος την οποία και γνωστοποίησε στον Υφυπουργό, ζητώντας του να ενεργήσει αρμοδίως.

 

Βέβαια, το θέμα του Υφυπουργού ήταν πως θα έπρεπε η SP2-Football League να έχει δηλώσει εκείνη την αδυναμία της σε εκείνον. Τότε, όμως, ποιος θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της ΕΠΟ; Δεν θα είχε ρόλο η υπερκείμενη αρχή; Ή απλώς της στερείται ο ρόλος και ο λόγος γιατί η απόφασή της δεν άρεσε στον Υφυπουργό και σε εκείνους που νέμονται το άθλημα στη χώρα μας και χρησιμοποιούν τις ΠΑΕ για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων;

 

Ο κ Αυγενάκης, ενορχηστρώνοντας και παίζοντας ένα ιδιότυπο πινγκ πονγκ, ουσιαστικά αρνήθηκε να πάρει θέση και πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, δηλώνοντας πως αναμένει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου προσέφυγαν κατά των αποφάσεων της ΕΠΟ τα Χανιά, η Κασσιώπη και ο Απόλλων Πόντου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του ΔΔ έγινε τη Δευτέρα 31/08 και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι αύριο, 4/9.

 

Ως εκ τούτου, αναμένουμε ως ΜέΡΑ25, μετά την έκδοση της απόφασης και με δεδομένο πως η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία των  ¾, ο κ Αυγενάκης να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το γεγονός της έλλειψης συντριπτικής πλειοψηφίας στην απόφαση της SP2-Football League και να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση. Θα θέλαμε να δούμε προσπάθειες και προς την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά δεν εθελοτυφλούμε ούτε τρέφουμε αυταπάτες.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης