Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες για δηλητηρίαση του Navalny - «Ακατανόητες οι κυρώσεις»

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες για δηλητηρίαση του Navalny - «Ακατανόητες οι κυρώσεις»
Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες της Δύσης ότι ευθύνεται για την δηλητηρίαση του Navalny
Tις κατηγορίες της Δύσης ότι ευθύνεται για τη δηλητηρίαση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexei Navalny απέρριψε το Κρεμλίνο, με τον εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης να δηλώνει ότι δεν κατανοεί τους λόγους για τους οποίους ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Μόσχας σε σχέση με την υπόθεση αυτή.
Το Κρεμλίνο προέβη στις δηλώσεις αυτές μια ημέρα μετά τις δηλώσεις που έκανε η Γερμανίδα Καγκελάριος Αngela Merkel, η οποία ανακοίνωσε ότι ο Navalny δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντα που ανήκει στην οικογένεια του Novichoc, σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.
Η Μerkel δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία θα έχει διαβουλεύσεις με τους συμάχους της στο ΝΑΤΟ για να εξετάσουν την απάντηση που θα δώσουν σε σχέση με την δηλητηρίαση του Νavalny.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov δήλωσε ότι δεν βλέπει τον λόγο που ο πρόεδρος Putin θα έπρεπε να κάνει κάποια ειδική δήλωση σε σχέση με την κατάσταση του Navalny.
Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ο Peskov είπε ότι, αν «η ομοσπονδιακή καγκελάριος κάνει τέτοιες δηλώσεις , αυτό σημαίνει ότι διαθέτει κάποια σημαντικά αποτελέσματα των εξετάσεων που έκαναν οι ειδικοί». Ωστόσο, πρόσθεσε, «χωρίς να γνωρίζουμε τι είδους αποτελέσματα είναι αυτά, δεν μπορούμε να δώσουμε την δική μας εκτίμηση».
Ο Peskov είπε ότι χθες «κατά την διάρκεια της συζήτησης στο υπουργείο Εξωτερικών (της Γερμανίας), στον πρέσβη μας στο Βερολίνο επίσης δεν παρουσίασαν συγκεκριμένα στοιχεία για τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκαναν οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες, τα οποία τους επέτρεψαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ήταν δηλητηρίαση».
Για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι, πριν μεταφερθεί ο Νavalny στο Βερολίνο, οι πολυάριθμες αναλύσεις που του έγιναν δεν έδειξαν την ύπαρξη δηλητηριωδών ουσιών.
Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Peskov υποστήριξε ότι το Κρεμλίνο δεν βλέπει τον λόγο που η Ρωσία πρέπει να κατηγορείται γι' αυτό που συνέβη στον Νavalny και δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιεσδήποτε κατηγορίες σε σχέση με αυτό».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι δεν βλέπει ποιες δυνάμεις θα είχαν όφελος στη Ρωσία από ενδεχόμενη δηλητηρίαση.
«Δεν μπορώ να σας απαντήσω στο ερώτημα ποιος θα είχε όφελος από τη δηλητηρίαση του ανθρώπου αυτού.
Δεν νομίζω γενικά ότι κάποιος θα είχε όφελος από κάτι τέτοιο, εάν δει απλά κανείς νηφάλια την κατάσταση».
Ο Peskov, αναφερόμενος στις προτάσεις να επιβληθούν κυρώσεις στην Ρωσία σε σχέση με την υπόθεση του Νavalny, είπε ότι το Κρεμλίνο «δεν κατανοεί τον λόγο για τον οποίο ενδέχεται να επιβληθούν κάποιες κυρώσεις» και πρόσθεσε ότι η Μόσχα απορρίπτει την «γλώσσα των κυρώσεων».
Χαρακτήρισε επίσης τις προτάσεις να διακοπεί η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord-Stream-2 προτάσεις συναισθηματικού περιεχομένου, που δεν βασίζονται σε γεγονότα, λέγοντας ότι ο αγωγός Nord Stream-2 είναι ένα διεθνές έργο εμπορικής σημασίας, το οποίο είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας και της Γερμανίας και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης