Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Ενώ οι στοιχηματικές δίνουν νίκη Trump, όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα 7% στον Biden

Εκλογές ΗΠΑ: Ενώ οι στοιχηματικές δίνουν νίκη Trump, όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα 7% στον Biden
Η δημοσκοπική ψαλίδα έχει κλείσει ελαφρώς, αλλά ο Biden συνεχίζει να διατηρεί το προβάδισμα
H μάχη στις 3 Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ μεταξύ Joe Biden και Donald Trump γίνεται αμφίρροπη πλέον, με τον νυν πρόεδρο να έχει κάνει την ολική επαναφορά εν όψει των προεδρικών εκλογών.
Τα μηνύματα είναι διφορούμενα και σίγουρα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο σύμφωνα με την Betfair τα στοιχήματα δίνουν πλέον ως φαβορί για επανεκλογή τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.
Την ίδια ώρα, οι μεγάλες επίσημες δημοσκοπήσεις, δίνουν στον Δημοκρατικό υποψήφιο προβάδισμα 7,2 μονάδων, με το προβάδισμα του Biden να παραμένει αμετάβλητο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες
Image
Από την άλλη, στα στοιχηματικά γραφεία η εικόνα είναι διαφορετική.
To μεγαλύτερο στοίχημα που έχει τοποθετηθεί για την επανεκλογή Trump, ανέρχεται σε 50 χιλ. στερλίνες.
«Τον Αύγουστο ο Trump συγκέντρωνε τις χειρότερες πιθανότητες επανεκλογής στην ιστορία και η ήττα από τον Biden έμοιαζε εξαιρετικά πιθανή», δήλωσε ο Darren Hughes, εκπρόσωπος της Flutter Entertainment.
Σε κάθε περίπτωση ο πολιτικός χρόνος είναι σημαντικός έως τις 3 Νοεμβρίου και η μάχη αναμένεται αμφίρροπη, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές.

National Pulse: Το βράδυ στις 3/11 ο Trump θα είναι νικητής, αλλά 4 μέρες αργότερα θα χάνει!

Η πολεμική κατά της ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου στις ΗΠΑ συνεχίζεται, με τη National Pulse να αποκαλύπτει την εκτίμηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Axios, Josh Mendelsohn, να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που έγιναν από τον αρχιτέκτονα του Brexit, Nigel Farage.
Σύμφωνα με την Hawkfish - μια «υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων που ιδρύθηκε από τον Michael Bloomberg για την υποστήριξη των Δημοκρατικών υποψηφίων», δια μέσου της Axios, υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος Trump πιθανότατα θα κερδίσει μια «απίστευτη νίκη» στο Electoral College το βράδυ των εκλογών.
Ωστόσο, ο Mendelsohn συνεχίζει: «… όταν κάθε νόμιμη ψήφος μετρηθεί στην πραγματικότητα θα δείξει ότι αυτό που θα συμβεί το βράδυ των εκλογών θα είναι ένας αντικατοπτρισμός.
Σύμφωνα με τα σενάρια μοντελοποίησης, ο Trump θα μπορούσε να έχει προβλεπόμενο προβάδισμα 408-130 εκλογικών ψήφων το βράδυ των εκλογών, εάν είχε μετρηθεί μόνο το 15% των ψήφων μέσω ταχυδρομείου (VBM).
Μόλις μετρηθεί το 75% των ψήφων αλληλογραφίας, ίσως τέσσερις ημέρες αργότερα, το προβάδισμα θα μπορούσε να περάσει υπέρ του Biden.
Αυτό το συγκεκριμένο σενάριο μοντελοποίησης απεικονίζει τον Biden ως τον τελικό νικητή με 334-204.
Το σενάριο είναι παρόμοιο με την προειδοποίηση του Farage για το πώς οι «πράκτορες της σκοτεινής τέχνης στους Δημοκρατικούς» σκοπεύουν να «κάνουν κατάχρηση» ψηφοφορίας για να εξασφαλίσουν μια νίκη για τον Biden.
«Την ημέρα, θα κερδίσει την ψηφοφορία.
Η ανησυχία μου είναι η έγκαιρη ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου.
Έχω δει την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία έγηρε προς όφελος της Αριστεράς.
Το χειρότερο σενάριο όλων είναι το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, όταν ο Trump μοιάζει με νικητή και, στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ημερών, όλες αυτές οι ψηφοφορίες μέσω ταχυδρομείου υπολογίζονται και το αποτέλεσμα αντιστραφεί".

Το 75% των CFO βλέπει νίκη Biden στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου

Το 75% του CNBC Global CFO Council εκτιμά ότι ο Joe Biden θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.
Το CNBC Global CFO Council εκπροσωπεί μερικές από τις μεγαλύτερες δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο, διαχειριζόμενες συλλογικά περισσότερα από 5 τρισ. δολάρια σε αγοραία αξία σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 Αυγούστου και 22 Αυγούστου.

JP Morgan: Ενισχύεται το momentum του Trump

Ενισχύεται το momentum της επανεκλογής του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, εκτιμά η JP Morgan Chase, σενάριο που αν επαληθευτεί ια απογοητεύσεις τους επενδυτές που έχουν ποντάρει στην εκλογή του πρώην αντιπροέδρου Joe Biden.
«Πιστεύουμε ότι το momentum υπέρ του Trump θα συνεχιστεί, την ώρα που οι περισσότεροι επενδυτές έχουν τοποθετηθεί σε μία νίκη Biden, τονίζουν σε σημείωμά τους οι στρατηγικοί αναλυτές Marko Kolanovic και Brad Kaplan.
Ασχέτως πολιτικής, μία νίκη του Trump θα προκαλέσει μεγάλες επιπτώσεις στους επενδυτές, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στην επανεκλογή του Biden, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση φόρων και ρυθμιστικών κανόνων στη Wall Street.
Το ενδεχόμενο επανεκλογής Trump δεν πρέπει να αποκλειστεί, τονίζουν οι αναλυτές, και καλούν τους επενδυτές να προσαρμοστούν.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η ψαλίδα μεταξύ Trump και Biden έχει κλείσει, την ώρα που υποχωρούν τα κρούσματα του κορωνοϊού.
Ο Trump έχει επικεντρωθεί στην πορεία της οικονομίας και της Wall Street, που αποτελούν δύο καταλυτικούς παράγοντες για την έκβαση των προεδρικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης