Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Σε όλη την επικράτεια ο κορωνοϊός – Πλήρης κανονικότητα το καλοκαίρι του 2021

Μαγιορκίνης: Σε όλη την επικράτεια ο κορωνοϊός – Πλήρης κανονικότητα το καλοκαίρι του 2021
Θα είναι δύσκολο να μην μας απασχολεί καθόλου αλλά δεν θα έχουμε οριζόντια μέτρα και lockdown είπε ο κ.Μαγιορκίνης
Τη θέση πως η επιδημία του κορωνοϊού έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ.Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος εκτίμησε πως η πλήρης κανονικότητα θα έχει έρθει το καλοκαίρι του 2021.
«Υπάρχει επέκταση της επιδημίας σε όλη την χώρα καθώς υπήρξε χαλάρωση των μέτρων» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να επανέλθει η κοινωνική απόσταση ακόμα και με οριζόντια μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.
Ερωτηθείς για το εμβόλιο, ο κ.Μαγιορκίνης  είπε ότι «φαίνεται πως η εξέλιξη των δοκιμών πηγαίνει κατ' ευχήν».
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι το προφίλ ασφάλειας είναι σημαντικό και μένει να δούμε την αποτελεσματικότητα» είπε ο καθηγητής, ο οποίος αναφερόμενος ειδικά στο εμβόλιο της Οξφόρδης, τόνισε ότι «είναι εμβόλιο δύο δόσεων».
«Κάνεις την πρώτη και μετά από ένα μήνα και τη δεύτερη και στη συνέχεια αποκτάς υψηλά επίπεδα ανοσίας» τόνισε ο κ.Μαγιορκίνης, ο οποίος υποστήριξε πως «στην Ελλάδα θα υπάρξει προτεραιοποίηση και αυτό θα περιορίσει δραστικά τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα μέχρι να έχουμε την κάλυψη όλου του πληθυσμού».
Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι «του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε πλήρη κανονικότητα».
«Θα είναι δύσκολο να μην μας απασχολεί καθόλου παρόλα αυτά δεν θα μας απασχολεί για οριζόντια μέτρα και lockdown» ανέφερε ο κ.Μαγιορκίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης