Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Akar απειλεί τη... Γαλλία: Όσοι κάνουν νταηλίκια στην Ανατολική Μεσόγειο, θα φύγουν όπως ήρθαν - Στο στόχαστρο και οι ΗΠΑ

Ο Akar απειλεί τη... Γαλλία: Όσοι κάνουν νταηλίκια στην Ανατολική Μεσόγειο, θα φύγουν όπως ήρθαν - Στο στόχαστρο και οι ΗΠΑ
Η Γαλλία και οι ΗΠΑ μπήκαν στο στόχαστρο του Τούρκου υπουργού Άμυνας
Απειλές κατά της Γαλλίας εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, βάζοντας παράλληλα στο στόχαστρο του και τις ΗΠΑ με αφορμή την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο.
«Στην ανατολική Μεσόγειο έρχονται κάποιοι από αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων και κάνουν νταηλίκια και παίζουν τον ρόλο του προστάτη και της ασπίδας.
Θα έρθουν, και θα φύγουν όπως ήρθαν.
Εσείς αν προσπαθείτε να αλλάξετε της ισορροπίες αφού πήρατε την απόφαση άρσης του εμπάργκο στη νότια Κύπρο, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη αλλά την σύγκρουση, δεν θα φέρει την λύση αλλά την μη επίλυση του ζητήματος» είπε ο Akar μιλώντας σε αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία τουρκική NAVTEX που λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου, το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis πλησιάζει ακόμα περισσότερο το Καστελόριζο, ενώ σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε δεύτερη και τρίτη φάση θα κάνει έρευνες έως το όριο των χωρικών υδάτων της Ρόδου και του Καστελόριζου σε ένα πεδίο 15 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τη Yeni Safak, aρχικά έχει κηρύξει Navtex μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, όμως θα συνεχίσει μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου, γράφει η τουρκική εφημερίδα.
Σε αυτή την περίπτωση, το επόμενο βήμα της Άγκυρας είναι να κάνει έρευνες στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων, γεγονός που θεωρείται πως μπορεί να ανεβάσει επικίνδυνα το θερμόμετρο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης