Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ με 83.833 κρούσματα

tags :
Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ με 83.833 κρούσματα
Στα 3,85 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Ανεξέλεγκτα εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία, η οποία έχει εξελιχθεί στη νέα μεγάλη εστία του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο η Ινδία ανακοίνωσε ένα ακόμα παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς ανακοίνωσε 83.833 νέες μολύνσεις.
Συνολικά η Ινδία προσεγγίζει τα 3,85 εκατομμύρια κρούσματα, και εάν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τη Βραζιλία.
Παράλληλα μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των θυμάτων, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν άλλοι 1.043 νεκροί.
Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 67.376 και είναι ο τρίτος  υψηλότερος στον κόσμο.
Ενδεικτικό του ρυθμού, με τον οποίο εξαπλώνεται πλέον ο κορωνοϊός στην Ινδία, είναι πως κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, καταγράφηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια κρούσματα - ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε οποιαδήποτε χώρα μέσα σε έναν μήνα - καθώς και 28.000 θάνατοι.
Είναι χαρακτηριστικό πως καθημερινά τον Αύγουστο η Ινδία ανακοίνωνε 64.000 μολύνσεις, αριθμός αυξημένος κατά 84% σε σχέση με τον Ιούλιο.
Παρά τα άκρως ανησυχητικά αυτά δεδομένα, η κυβέρνηση αίρει διαρκώς τα περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία, η οποία πλήττεται από την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης