Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Wells Fargo

Moody's: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Wells Fargo
Νέο πλήγμα στην αξιοπιστία της Wells Fargo, η Moody's υποβαθμίζει το outlook
Σε αρνητικές (από σταθερές) υποβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook) για τη Wells Fargo η Moody's Investors Service, διατηρώντας σε «Aa1» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα -καταθέσεων.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης για τη μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής, η υποβάθμιση των προοπτικών αντικατοπτρίζει το βραδύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό που θα επιλυθούν οι διαφορές της Wells Fargo με τη δικαιοσύνη και θα αποκατασταθεί η φήμη της, μετά από αλλεπάλληλα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια.
Παρόλο που οι προσπάθειες αποκατάστασης της Wells Fargo έχουν προχωρήσει, ο αργός ρυθμός επιβαρύνει τη βάση των εξόδων, υπονομεύοντας περαιτέρω τις δυνατότητες για κέρδη στο πλαίσιο των δύσκολων συνθηκών λειτουργίας που προκύπτουν από την εμφάνιση της πανδημίας.
Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων για τις Wells Fargo λαμβάνει υπόψη τα βασικά πιστωτικά της πλεονεκτήματα.
Αυτά περιλαμβάνουν τη συντηρητική όρεξη για κίνδυνο, ένα πολύ διαφοροποιημένο και βιβλίο δανείων και την ισχυρή ρευστότητα.
Η Wells Fargo ανακοίνωσε ζημίες για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, λόγω των 9,5 δισ. δολ. που διέθεσε η αμερικανική τράπεζα ώστε να καλύψει πιθανές απώλειες δανείων από την πανδημία του κορωνοϊού, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι ζημίες της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 2,4 δισ. δολ. (0,66 δολ. ανά μετοχή) για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2020, έναντι κερδών 6,2 δισ. δολ. (1,3 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της Wells Fargo κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -17% στα 17,8 δισ. δολ. ενώ τα έσοδα από τόκους υποχώρησαν κατά -18% στα 9,9 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν πως οι ζημίες θα περιοριστούν στα 0,16 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα αναμένονταν να διαμορφωθούν στα 18,4 δισ. δολ.
Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου διαμορφώθηκε στο 2,25% έναντι 2,82% το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 2,33%.
Επιπλέον, οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες δανείων ανήλθαν σε 20,4 δισ. δολ. έναντι 8,4 δισ. δολ. στο τέλος του πρώτο τριμήνου του 2020, με τη Wells Fargo να επικαλείται επιδείνωση της πίστωσης εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.
«Είναι σημαντικό σε αυτές τις εποχές αβεβαιότητας το κοινό μέρισμα το μετοχών μας να αντικατοπτρίζει την τρέχουσα ικανότητα κερδών, λαμβάνοντας υπόψιν το συνεχώς δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον και την εξελισσόμενη κανονιστική καθοδήγηση, καθώς και να προστατεύει την κεφαλαιακή μας θέση σε περίπτωση που οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν περαιτέρω», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Charlie Scharf, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η ενδεχόμενη οικονομική βελτίωση, σε συνδυασμό με τις δράσεις μας για να αυξήσουμε τα περιθώρια, για στηρίξουν ένα υψηλότερο μέρισμα στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Scharf.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης