Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιβάλλουν κυρώσεις κατά της εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου F. Bensοuda

ΗΠΑ: Επιβάλλουν κυρώσεις κατά της εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου F. Bensοuda
Κάθε πρόσωπο ή οντότητα που θα συνεχίσει να υποστηρίζει υλικά την εισαγγελέα, εκτίθεται επίσης σε κυρώσεις, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ M. Pompeo
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου κυρώσεις κατά της εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ/CPI) Fatou Bensouda.
"Κάθε πρόσωπο ή οντότητα που θα συνεχίσει να υποστηρίζει υλικά" την εισαγγελέα "εκτίθεται επίσης σε κυρώσεις", δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Έχοντας ήδη εξαπολύσει επίθεση άνευ προηγουμένου εναντίον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ενέκρινε τον Ιούνιο οικονομικές κυρώσεις σε βάρος στελεχών του Δικαστηρίου προκειμένου να το αποθαρρύνει να ασκήσει διώξεις σε Αμερικανούς στρατιώτες για την εμπλοκή τους στη σύγκρουση στο Αφγανιστάν.
Το ΔΠΔ είχε αποδοκιμάσει τότε μια "σειρά επιθέσεων άνευ προηγουμένου" σε βάρος του, υπογραμμίζοντας την ανεξαρτησία του.
"Σήμερα περνάμε από τα λόγια στις πράξεις", εξήγησε ο Pompeo κατηγορώντας το ΔΠΔ για "παράνομες προσπάθειες να υπαχθούν οι Αμερικανοί στη δικαιοδοσία του, τονίζοντας ότι "το ΔΠΔ συνεχίζει δυστυχώς να στοχοθετεί Αμερικανούς".
Εκτός από την εισαγγελέα Fatou Bensouda, στη μαύρη λίστα της Ουάσινγκτον περιλαμβάνεται και ο Pakiso Motsotsoko, επικεφαλής στο Τμήμα Δικαιοδοσίας, Συμπληρωματικότητας και Συνεργασίας.
Το Δικαστήριο, που εδρεύει στη Χάγη, αποφάσισε σε δεύτερο βαθμό τον Μάρτιο να εγκρίνει την έναρξη διενέργειας έρευνας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Αφγανιστάν παρά την αντίθεση της κυβέρνησης Trump.
 
www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης