Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ: Ξεπέρασαν τις 51.000 οι οριστικοποιημένες αιτήσεις στον ένα μήνα λειτουργίας του προγράμματος

Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ: Ξεπέρασαν τις 51.000 οι οριστικοποιημένες αιτήσεις στον ένα μήνα λειτουργίας του προγράμματος
ΓΕΦΥΡΑ: Ξεπέρασαν τις 51.000 οι οριστικοποιημένες αιτήσεις στον ένα μήνα λειτουργίας του προγράμματος
Το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον των δανειοληπτών για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη, μέσω επιδότησης, σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία, αποδεικνύουν τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον ένα μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος.
Σύμφωνα με αυτά, από τις 3/8/2020 μέχρι χθες, που συμπληρώθηκαν οι πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, εισήλθαν σε αυτή 120.116 φορολογούμενοι, εκ των οποίων οι 100.103 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Από αυτούς, 51.337 προχώρησαν στην οριστική υποβολή της αίτησης.
Επισημαίνεται ότι οι αριθμοί αυτοί καταγράφηκαν σε έναν αδρανή μήνα, τον Αύγουστο.
Η επιτυχία του νέου πλαισίου γίνεται καλύτερα αντιληπτή, εάν συγκρίνουμε αυτά τα νούμερα με τα αντίστοιχα του παλιού προγράμματος επιδότησης δανείων του ν.4605/2019, που ψηφίστηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Στον πρώτο μήνα λειτουργίας του παλιού πλαισίου, είχαν εισέλθει στην πλατφόρμα 16.220 χρήστες (περίπου το 1/7 σε σχέση με σήμερα), αλλά είχαν καταγραφεί μόλις 4 οριστικοποιημένες αιτήσεις και δεν είχε εγκριθεί κρατική επιδότηση σε καμία από αυτές, ενώ δεν είχε κατατεθεί καμία πρόταση ρύθμισης δανείου από τους πιστωτές.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης