Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Θετικές οι προοπτικές της ανάκαμψης, αλλά τα χειρότερα δεν πέρασαν

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Θετικές οι προοπτικές της ανάκαμψης, αλλά τα χειρότερα δεν πέρασαν
Όπως εξήγησε ο Γερμανός αξιωματούχος, «η οικονομική κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή στην Ευρώπη»
Για θετικές προοπτικές ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Olaf Scholz.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι ενδεχομένως τα χειρότερα να μην έχουν περάσει.
Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης προς την οικονομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Scholz, του οποίου η χώρα κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, δήλωσε ότι η προσοχή της Γερμανίας τους επόμενους μήνες θα στραφεί στην υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 750 δισ. ευρώ και στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.
«Η Ευρώπη αντιμετώπισε μια ιστορική πρόκληση και παρείχε μια πολύ καλή απάντηση, έδειξε αλληλεγγύη», δήλωσε ο Scholz, σύμφωνα με το Reuters.
Όπως εξήγησε ο Γερμανός αξιωματούχος, «η οικονομική κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή στην Ευρώπη.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό το δεύτερο εξάμηνο του έτους να αντιμετωπίσουμε τη σοβαρή ύφεση που βιώνουμε.
 Οι τρέχοντες δείκτες μας δίνουν ελπίδα ότι θα έχουμε μια καλή ανάκαμψη, το βλέπουμε αυτό σε αριθμός χωρών σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά αυτές οι εξελίξεις εξακολουθούν να είναι αρκετά επισφαλείς και δεν μπορώ να πω ότι έχουμε ξεπεράσει ακόμα το χειρότερο », δήλωσε ο Scholz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης