Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Χρηματοδότηση 80 εκατ. ευρώ, για 74 κοινοπραξίες με 4.000 ερευνητές μέσω του Rise

Κομισιόν: Χρηματοδότηση 80 εκατ. ευρώ, για 74 κοινοπραξίες με 4.000 ερευνητές μέσω του Rise
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε 74 νέες κοινοπραξίες για τη στήριξη της διεθνούς και διατομεακής συνεργασίας στους τομείς έρευνας και καινοτομίας
Η δράση RISE προωθεί τη διεθνή συνεργασία μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών μεταξύ της έρευνας και της αγοράς, εντός και εκτός Ευρώπης.
Αφορά περίπου 823 φορείς (συμπεριλαμβανομένων 117 μικρομεσαίων επιχειρήσεων) από 137 χώρες.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε 74 νέες κοινοπραξίες για τη στήριξη της διεθνούς και διατομεακής συνεργασίας στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων 2020 της Ανταλλαγής Προσωπικού στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας (RISE) , η οποία η οποία εντάσσεται στις δράσεις Marie Skłodowska-Curie (MSCA).
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, οι συμμετέχοντες ερευνητές και φορείς καινοτομίας θα συνεργαστούν διεπιστημονικά και διατομεακά για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, η πανδημία της COVID-19 και η ψηφιοποίηση.
Για παράδειγμα, με το έργο «eUMaP» αναπτύσσεται μια πλατφόρμα μέσω τις οποίας οι τοπικές και δημόσιες αρχές θα μπορούν να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν καλύτερα την προσφορά και τη ζήτηση για υπηρεσίες κοινής ωφελείας κτιρίων (ενέργεια, νερό, απόβλητα, τηλεπικοινωνίες κ.λπ.) σε περιόδους κρίσης, καραντίνας ή περιορισμού της κυκλοφορίας.
Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel, δήλωσε σχετικά:
«Οι ανταλλαγές έρευνας και καινοτομίας, όπως οι πραγματοποιούμενες στο πλαίσιο του προγράμματος RISE των δράσεων Marie Skłodowska-Curie, δίνουν στους ερευνητές τη δυνατότητα να συνεργαστούν με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο.
Ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητά τους, τους βοηθούμε να μετατρέψουν την έρευνα αιχμής σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.
Εύχομαι στις 74 κοινοπραξίες που επιλέξαμε σήμερα καλή επιτυχία».
Η δράση RISE προωθεί τη διεθνή συνεργασία μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών μεταξύ της έρευνας και της αγοράς, εντός και εκτός Ευρώπης. Περίπου 823 οργανισμοί (συμπεριλαμβανομένων 117 μικρομεσαίων επιχειρήσεων) από 137 χώρες θα ανταλλάξουν περίπου 4.000 εργαζομένους τους που θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους.
Στις ανταλλαγές αυτές συμμετέχουν διδακτορικοί ερευνητές, υπότροφοι μεταδιδακτορικού επιπέδου καθώς και τεχνικό, διευθυντικό και διοικητικό προσωπικό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης