Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην εξόρυξη χρυσού στρέφεται η Βενεζουέλα για να ξεφύγει από την κρίση

Στην εξόρυξη χρυσού στρέφεται η Βενεζουέλα για να ξεφύγει από την κρίση
Στην εξόρυξη χρυσού στρέφεται η Βενεζουέλα
Στην εξόρυξη χρυσού φαίνεται πως στρέφεται πλέον η Βενεζουέλα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια -μετά από την αποτυχημένη εκτύπωση ασύλληπτης ποσότητας χρήματος- της κυβέρνησης του Nicolas Maduro να ξεφύγει η χώρα από την παρατεταμένη βαθιά ύφεση.
Ως αποτέλεσμα, η χώρα προσπαθεί σε ορισμένες προστατευόμενες περιοχές του Αμαζονίου για να επεκτείνει την εξόρυξη χρυσού.
Στην πραγματικότητα, η έκταση που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη έχει "υπερδιπλασιαστεί" από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, εγκρίθηκαν περισσότερες άδειες για εξόρυξη, ενώ αναμένεται περαιτέρω γεωγραφική επέκταση το 2021.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προσπαθεί να επισημοποιήσει και να συνενώσει τη βιομηχανία χρυσού που ήταν ως επί το πλείστον παράνομη και είναι γνωστή για την καταστροφή των φυσικών πόρων σε ολόκληρη τη χώρα.
Πλέον, οι αρχές προμηθεύουν εξοπλισμό και προσφέρουν βοήθεια στις εταιρείες με την ελπίδα ότι θα πωληθεί νέος χρυσός στην κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τις περιβαλλοντικές συνέπειες.
Αν και ο αριθμός των ορυχείων στη χώρα έχει μειωθεί, οφείλεται σε επιχειρήσεις που συγχωνεύονται μεταξύ τους.
Το πεδίο εξόρυξης φθάνει τα περίπου 116.655 εκτάρια, από 33.926 εκτάρια πριν από ένα χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης