Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας

Κεραμέως: Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας
Έκκληση στους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το επιδημιολογικό φορτίο
Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και θα διανεμηθεί δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, τόσο η υπουργός όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απηύθυναν έκκληση στους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το επιδημιολογικό φορτίο.
Σημαντικός παράγοντας για να παρθεί η απόφαση, όπως είπε η υπουργός, ήταν να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών συμπολιτών μας.
Όπως είπε η υπουργός, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμη επιστρέψει.
Επανέλαβε, έτσι, την έκκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους.
«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε και το αγαθό της Υγείας και το αγαθό της Εκπαίδευσης. Από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί».
Όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, η έναρξη του νέου διδακτικού έτους θα πραγματοποιηθεί με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης.
Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ΄ Δημοτικού.
Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές και συνέδρια, οι επισκέψεις και περίπατοι θα γίνονται ανά τμήμα, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα σχολικά πρωταθλήματα.
Επίσης ανακοίνωσε τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  από τον ΕΟΔΥ στα σχολεία.

Πέτσας: Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας

«Για να κερδίσουμε τον πόλεμο με την πρωτοφανή, παγκόσμια, υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού χρειάζεται ομαδική δουλειά. Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου.
Όπως επεσήμανε «η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν συνεργαστεί στενά όλο αυτό το διάστημα καθώς η σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες είναι διαφορετική.
Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας ώστε τα σχολεία μας να παραμείνουν κυψέλη γνώσης, όχι εστία διασποράς του κορονοϊού.
Και ενώ το Υπουργείο Παιδείας είναι αρμόδιο για τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες, είναι εξαιρετικά σημαντικός ο ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών και των Δήμων, που - στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους - κάνουν ό,τι χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, από τη μέριμνα για το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, μέχρι την εξασφάλιση της αναγκαίας απολύμανσης και της διάθεσης όλων των αναλώσιμων υλικών, όπως μάσκες και αντισηπτικά.
Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, θα ήθελα να σημειώσω ότι ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα αστικά κέντρα. Ιδίως στην Αθήνα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, με βάση την ανάλυση δεδομένων κινητικότητας του πληθυσμού - από τα διόδια, τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, καθώς και τις αστικές συγκοινωνίες - φαίνεται ότι περίπου το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας επέστρεψαν στην πόλη».
Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι. Και να φροντίσουν, για το καλό όλης της οικογένειας, να μείνουν ασφαλείς περιορίζοντας τις επαφές τους με την ευρύτερη κοινότητα για τις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.
Τις σχετικές λεπτομέρειες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα παρουσιάσουν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο προέδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Μαζί μας βρίσκεται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ κα. Βάνα Παπαευαγγέλου για τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις σας».
Ακολούθως, αφού ευχήθηκε μια καλή, ασφαλή σχολική χρονιά, έδωσε το λόγο στην υπουργό Παιδείας, κα. Κεραμέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης