Άμυνα – Διπλωματία

Έλληνας αξιωματούχος σε Reuters: Σε συζητήσεις με τη Γαλλία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών

Έλληνας αξιωματούχος σε Reuters: Σε συζητήσεις με τη Γαλλία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών
Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η Ελλάδα είναι σε συζητήσεις με τη Γαλλία για την εξαγορά μαχητικών αεροσκαφών
Τις συζητήσεις της Ελλάδας με τη Γαλλία για την εξαγορά μαχητικών αεροσκαφών επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Reuters, Έλληνας αξιωματούχος, τη στιγμή που η ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα.
«Είμαστε σε συζητήσεις με τη Γαλλία -και όχι μόνο- για να ενισχύσουμε τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας» ο κυβερνητικός αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει μια συζήτηση που περιλαμβάνει την αγορά αεροσκαφών».
Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η Αθήνα έχει συμφωνήσει την αφορά 18 Rafale από τη Γαλλία.
«Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία, όπως υποστηρίζουν πολλά μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, υπάρχουν συζητήσεις για μια σειρά ζητημάτων» δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος, χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Image
Γεραπετρίτης: Αναβάθμιση σε αριθμό και ικανότητα

Στο ζήτημα των εξοπλιστικών αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τη Γαλλία για τα Rafale, ενώ συμπλήρωσε ότι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων.
«Θα υπάρξει μια αναβάθμιση και στον αριθμό και στην επιχειρησιακή ικανότητα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι ένα σχέδιο που θα ανακοινωθεί σύντομα για την αναβάθμιση και σε προσωπικό και σε υποδομές.
Επί τη βάσει των προτάσεων από το στράτευμα, ήδη την περίοδο που διανύουμε έχουμε ένα μενού επιλογών σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων αλλά και την αγορά νέων, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που θα έχουμε», εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας.
Ερωτηθείς για τον χρόνο αναβάθμισης, απάντησε «στο κατά το δυνατόν συντομότερο χρόνο».
Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις και πρόσθεσε: «Πρόθεσή μας επίσης είναι να αναβαθμίσουμε και την εγχώρια βιομηχανία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης