Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δημιουργείται νέος φράχτης στον Έβρο και ενισχύεται ο παλιός

tags :
Δημιουργείται νέος φράχτης στον Έβρο και ενισχύεται ο παλιός
Κοινή διαπίστωση της αστυνομίας και του στρατού είναι ότι υφίσταται ανάγκη για νέο τεχνητό εμπόδιο, στα ευάλωτα σημεία των χερσαίων τμημάτων της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο
Την ανάγκη να κατασκευαστεί ένας νέος φράχτης στον Έβρο, εξέφρασε στο υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Κατά τη διάρκεια του σημερινού 31/8 υπουργικού συμβουλίου, αναφέρθηκε στην κατασκευή νέου και την αναβάθμιση/επισκευή υφιστάμενου τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για την «απόπειρα παράνομης εισβολής, από 28/02/2020 έως 28/03/2020 μεγάλου αριθμού ατόμων από διάφορα σημεία των ποτάμιων και χερσαίων συνόρων του Έβρου».
Όπως αναφέρει ο υπουργός, την εισβολή απέτρεψαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού, ενώ επίσης συνέβαλαν η ύπαρξη του υφιστάμενου φράχτη που κατασκευάστηκε το 2012 και η άριστη συνεργασία των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού, με τη συνδρομή και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος και της FRONTEX.
Μάλιστα, κοινή διαπίστωση αυτών των Σωμάτων είναι ότι υφίσταται ανάγκη για νέο τεχνητό εμπόδιο, νέο φράχτη, στα ευάλωτα σημεία των χερσαίων τμημάτων της ελληνοτουρκικής μεθορίου με πολλαπλό χαρακτήρα:
-Θα συμβάλει στην άμυνα της χώρας και στην προστασία των συνόρων μας.
-Θα λειτουργήσει και ως αντιπλημμυρικό έργο.
Έτσι, προστατεύονται οι τοπικές καλλιέργειες αλλά και οι γειτονικοί οικισμοί από πλημμυρικά φαινόμενα που συχνά σημειώνονται στην περιοχή.
Παράλληλα, θα εκτελεστούν επίσης χωματουργικά έργα και θα δημιουργηθούν νέοι δρόμοι που θα εξυπηρετούν τον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι έχουν καλλιέργειες κατά μήκος του ποταμού.
Επιπλέον, σε πολλά σημεία του νέου φράχτη δημιουργούνται νέα αναχώματα αντιστήριξης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συντήρησης και επιτήρησής του.
Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο κατασκευής έχουν αναλάβει από κοινού οι τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.
Τέλος, το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ περίπου και η παράδοσή του θα γίνει τμηματικά σε διάστημα πέντε έως οκτώ μηνών από σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης