Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα τον Αύγουστο - Αύριο 1/9 ανοίγει ανακοινώνεται το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Στους 266 οι νεκροί

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα τον Αύγουστο - Αύριο 1/9 ανοίγει ανακοινώνεται το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Στους 266 οι νεκροί
Στους 265 οι νεκροί - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την εξέλιξη της επιδημίας
(Συνεχές upd) Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε τον Αύγουστο στην Ελλάδα, ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το πότε τελικά και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά.
Ο Αύγουστος φεύγει αφήνοντας πίσω του ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς από τις 1.045 μολύνσεις που είχαν αναφερθεί τον Ιούλιο, από τις αρχές του μήνα και έως χθες Κυριακή 30/8 έχουν καταγραφεί 5.571 κρούσματα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με τις σημερινές ανακοινώσεις.
Πάντως, επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία ανάμεσα στους ειδικούς επιστήμονες, καθώς όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκαν εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για περισσότερα από 400 κρούσματα την ημέρα, αλλά τις τελευταίες 2 ημέρες αναφέρθηκαν και μειωμένοι αριθμοί μολύνσεων.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο κίνδυνος παραμένει και για αυτό συνιστούν από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί ως προς την τήρηση των μέτρων τονίζοντας πως κάθε άλλο παρά εφησυχασμός θα πρέπει να επικρατεί.
Παράλληλα, τονίζουν ότι εφόσον τις επόμενες ημέρες διαπιστωθεί ότι οι μολύνσεις αυξάνονται, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και νέα μέτρα, όπως η καθολική χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, αν δηλαδή η αρχή θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου ή θα μετατεθεί για τις 14/9, καθώς οι απόψεις των επιστημόνων φαίνεται να διίστανται.
Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 16:00.
Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: 183 νέα κρούσματα - 10.317 συνολικά - 36 διασωληνωμένοι

Σήμερα 31/8 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 183 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.317, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες.
Image
Τα 2.089 (20,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 4.570 (44,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα 36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Image
Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.
Οι 10 (27μ8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 94,4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 266 θανάτους συνολικά στη χώρα. 96 (36.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Image


Γώγος (λοιμωξιολόγος): Είμαστε έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Τη θέση ότι «είμαστε έτοιμοι για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου» διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος είπε ότι εφόσον εντοπίζεται κρούσμα θα κλείνει το τμήμα όχι το σχολείο.
«Αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου» είπε ο κ.Γώγος, αναφέροντας πως «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας»
«Όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό» τόνισε ο κ.Γώγος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χωρίς μάσκα τη βάψαμε».
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ.Γώγο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων είναι και δύο ακόμα μέλη της επιτροπής των ειδικών.
Συγκριμένα, ο καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Ν. Σύψας,  σημείωσε ότι η δική του άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7/9.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Π. Γαργαλιάνος, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον νέο κορωνοϊό, μιλώντας για άνοιγμα των σχολείων στις 7/9, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τους κ.κ. Σύψα και Γαργαλιάνο, δεν έχει και μεγάλη σημασία αν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, αφού μπορεί το χειμώνα να χρειαστεί να κλείσουν ξανά.

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Υπάρχει ανησυχία αλλά δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα κατά του κορωνοϊού

Τη θέση ότι υπάρχει ανησυχία για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Ν. Σύψας, ο οποίος πάντως υπογράμμισε ότι παρατηρείται μια σταθερότητα στα κρούσματα.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Σύψας είπε πως αυτή την εβδομάδα θα φανεί η επίδραση της κινητικότητας των εκδρομέων του 15Αύγουστου, ωστόσο, τόνισε ότι παρατηρείται μια επιπέδωση της καμπύλης, μια σταθερότητα, δηλαδή, στον αριθμό των κρουσμάτων που οφείλεται στα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου.
«Θεωρώ πως δεν θα χρειαστεί να παρθούν περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμηση του ιού.
Σε περίπτωση όμως που κάτι τέτοιο καταστεί απαραίτητο, τα μέτρα θα περιοριστούν σε τοπικά lockdown» υποστήριξε ο λοιμωξιολόγος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του να ανοίξουν νωρίς τα σχολεία.
«Πρέπει να ξεκινήσουν νωρίς για δύο λόγους.
Αφενός, διότι σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων και δεύτερου κύματος του ιού, πιθανότατα θα χρειαστεί να γίνει διακοπή των μαθημάτων τον χειμώνα και αφετέρου γιατί οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, αφού θα έχει προηγηθεί μια εβδομάδα καραντίνας.
Σε περίπτωση δεύτερου κύματος, πρώτα θα κλείσουν οι λοιπές κοινωνικές δραστηριότητες και τελευταία τα σχολεία» τόνισε ο κ.Σύψας, υποστηρίζοντας πως το κλείσιμο των σχολείων τον Μάρτιο έγινε γιατί δεν ήταν γνωστή η συμπεριφορά του ιού.
«Ξέρουμε πλέον ότι τα μικρά παιδιά δεν είναι εκείνη η ομάδα που προσβάλλεται και μεταδίδει τον ιό», είπε ο κ.Σύψας, αναφέροντας πως σε περίπτωση που υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε ένα τμήμα, τότε θα γίνει απολύμανση, ιχνηλάτηση, τεστ και κλείσιμο του τμήματος και όχι του σχολείου.
Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, ο κ.Σύψας είπε πως δεν είναι προτεραιότητα, αλλά θα χρησιμοποιηθεί σε παιδιά που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο λόγω παθήσεων και θα αποτελέσει καταφύγιο σε περίπτωση που χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία.
«Όσο λιγότερα είναι τα παιδιά, τόσο πιο ασφαλείς είναι οι τάξεις» υποστήριξε ο κ.Σύψας, ο οποίος σχετικά με το εμβόλιο, ανέφερε πως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες φάσεως 3 που θα δείξουν κατά πόσο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
«Τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν τον Οκτώβριο.
Μέχρι τότε, συνιστά στους πολίτες, να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, καθώς έρχεται χειμώνας και εποχικοί ιοί» υποστήριξε ο κ.Σύψας.

Κεραμέως: Άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια – Την Τρίτη 1/9 οι ανακοινώσεις 

Την Τρίτη 1/9 αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των σχολείων, ενώ σήμερα Δευτέρα 31/8 θα γίνει η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών, κατά την οποία θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.
Μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Σε δηλώσεις της η υπ.Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε πως «όλα είναι έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια».
Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, στα σχολεία, η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού.
Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού.
Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική.
Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.
Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ' Δημοτικού.
Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.
Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.

Νέα αυστηρά μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού εισέρχεται και το Ηράκλειο Κρήτης.
Ειδικότερα, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:
-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.
Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06:00 έως την Τρίτη 15-09-2020 και ώρα 06:00.

Σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Ζακύνθου

Σειρά νέων περιοριστικών μέτρων έχουν τεθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Ζακύνθου.
Ειδικότερα, από το Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 6 το πρωί,  ισχύουν τα εξής:
-Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24:00 έως τις 07:00 της επομένης.
-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Παράλληλα,  στο ίδιο καθεστώς με την Αττική τίθεται πλέον και η Ημαθία, καθώς απαγορεύεται πλέον η λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 24:00 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης, ενώ τίθεται και ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Τέλος, παρατείνονται για 14 μέρες τα ειδικά μέτρα σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Χαλκιδική και Χανιά.

Παράταση μέτρων μέχρι 11/9

Παράλληλα, δόθηκε παρατάση στα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό για ακόμη 14 μέρες, έως τις 11 Σεπτεμβρίου.
Τα μέτρα που παρατείνονται αφορούν στα εξής:
-Μέγιστος αριθμός πελατών και αποστάσεις σε καταστήματα
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, εκτός από την εστίαση και τα γυμναστήρια
-Μέτρα προστασίας σε παραλίες
-Μέτρα προστασίας σε εκκλησίες και τόπους λατρείας, απαγόρευση λιτανειών
-Αναστολή πανηγυριών και άλλων δημόσιων εκδηλώσεων με όρθιους
-Αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κέντρα ευάλωτων ομάδων
-Εργαστηριακός έλεγχος σε εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας
-Απαγόρευση/αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων ΚΑΠΗ, ντισκοτέκ χωρίς φαγητό, τυχερών παιχνιδιών
-Έλεγχοι σε πλοία από εξωτερικό και γιότινγκ
-Περιοριστικά μέτρα σε ΚΥΤ

Από σήμερα 31/8 μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές

Μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για τη λοίμωξη από τον ιό SARS-Cov-2, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, ξεκινούν τη Δευτέρα 31/8, τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ, θα επισκεφτούν διαδοχικά, τις παραπάνω δομές και θα προβούν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος και εξέταση αυτού με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα της κλινικής εξέτασης από το ιατρικό προσωπικό, και εκτίμηση των περιστατικών εκείνων, που πιθανόν να χρήζουν περαιτέρω νοσηλευτικής αγωγής.
Να σημειωθεί ότι με εντολή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το επιχειρησιακό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής, έχει συντάξει επιχειρησιακό σχέδιο για την ταχεία προσέγγιση και ορθή εκτίμηση όλων των κοινωνικών ευπαθών ομάδων της Περιφέρειας Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, αξιολογήθηκαν παράμετροι όπως η γεωγραφική διασπορά, η διαχρονική τάση και εξέλιξη ανά περιοχή, περιστατικά θανάτων, η ζήτηση στο call center 1110 της Περιφέρειας και του ΙΣΑ - όπου ο αριθμός εισερχόμενων κλήσεων ξεπέρασε τις 95.000 -,η εμπειρία Ιατρικών συμβούλων που απασχολούνται στις συγκεκριμένες δομές, όπως επίσης και η ανταπόκριση από την εξέταση και επίσκεψη των κλιμακίων σε περίπου 50 κοινωνικές δομές, έως σήμερα.
Με αφορμή την έναρξη των δειγματοληπτικών ελέγχων σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής,  Γ. Πατούλης,  επισήμανε ότι «προτεραιότητά μας αυτή την κρίσιμη, υγειονομικά, περίοδο είναι η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που φιλοξενούνται σε Γηροκομεία, Μονάδες χρόνιων παθήσεων και σε άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής.
Είναι καθήκον και υποχρέωση μας να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας τους και να διασφαλίσουμε την ασφαλή διαβίωση τους με στοχευμένες προληπτικές δράσεις, βάση του στρατηγικού σχεδίου που έχουμε καταρτίσει ως Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και τον ΕΟΔΥ».
Ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η επαγρύπνηση μας για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού θα συνεχίσει να εντείνεται όσο η επιδημία συνεχίζει να αυξάνει τα κρούσματα στη χώρα μας και στην Αττική».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης