Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το άλμα στις αποδόσεις των 30ετών ομολόγων ενισχύει τις προσδοκίες για αγορές από τη Fed

ΗΠΑ: Το άλμα στις αποδόσεις των 30ετών ομολόγων ενισχύει τις προσδοκίες για αγορές από τη Fed
Οι αποδόσεις των 30ετών ομολόγων των ΗΠΑ ενισχύθηκαν σε υψηλά δύο μηνών την Παρασκευή
Το άλμα στις αποδόσεις των 30ετών ομολόγων ενισχύει τις προσδοκίες για επιπλέον αγορές από τη FederalReserve, μετά τη δέσμευση της ομοσπονδιακής τράπεζας να επιτρέψει την αύξηση του πληθωρισμού.
Όπως σημειώνει το Reuters, οι αποδόσεις των 30ετών ομολόγων των ΗΠΑ ενισχύθηκαν σε υψηλά δύο μηνών την Παρασκευή.
 Οι αυξανόμενες αποδόσεις αποτελούν πιθανό πρόβλημα για τη Fed, καθώς οδηγούν σε αύξηση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες και απειλούν την οικονομική ανάπτυξη.
Κάποιοι επενδυτές υποστηρίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει την πιθανότητα αγοράς μακροπρόθεσμου χρέουτς στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, αν όχι νωρίτερα.
Οι επενδυτές ανέμεναν και το προηγούμενο διάστημα ότι η Fed θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση έως το τέλος του 2020.
«Η Fed δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε υψηλά επιτόκια, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα αναιρούσε την προσπάθεια που έχει γίνει τους τελευταίους έξι μήνες», σχολιάζει ο Gershon Distenfeld της Alliance Bernstein.
Η Fed έχει προχωρήσει σε αγορές χρέους ύψους 2 τρισ. δολ. από το ξέσπασμα της πανδημίας, με τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της να ανέρχονται σε 4,36 τρισ. δολ., σε μία προσπάθεια να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια, αλλά και να διασφαλίσει επαρκή ρευστότητα στην αγορά.
Η πλειοψηφία αφορά την αγορά βραχυπρόθεσμων τίτλων.
Η απόδοση του 30ετούς ομολογου σημείωσε άλμα 9,4 μονάδων βάσης την Πέμπτη και 7,7 μ.β. την Παρασκευή, στο 1,577%, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης